Šiukšlės kieme stovi jau 5 mėnesius, bet gyventojai neskuba tvarkytis (papildyta) | Kas vyksta Kaune
Visi pranešimai
Skaitytojo pranešimas

Šiukšlės kieme stovi jau 5 mėnesius, bet gyventojai neskuba tvarkytis (papildyta)

/ Skaitytojos Jurgos nuotr.
Dalintis:

Kaune kyla problemų su atliekų išvežimu. Anot skaitytojos, Dainavos mikrorajone, Partizanų gatvės kieme šiukšlės neišvežamos jau kelis mėnesius.

„Kviečiame atvykti pas mus į svečius, Partizanų g. 47A, pavaišinsim kava, parodysim puikų „Kauno švaros“ darbą. 5 mėnesius neišveža susikaupusių šiukšlių“, – rašė kaunietė Jurga.

Papildyta 16.42 val.

Kaip naujienų portalui paaiškino „Kauno švaros“ atstovas spaudai Jonas Tumpa, nuotraukoje matomi šiukšlių maišai – ne neišvežtos buitinės atliekos, kurios vežamos pagal grafiką, o gyventojų nelegaliai sukrautos žaliosios atliekos – lapai ir šakos.

„Primename, kad visi lapai ir šakos turėjo būti kraunami tik į specialiai tam pritaikytus didmaišius (tai papildoma paslauga, kurią gali užsisakyti bendrijos, administratoriai ar fiziniai asmenys) arba būti vežami į Žaliųjų atliekų priėmimo aikšteles.

Mūsų darbininkai šiuos nelegalius sąvartynus pastebėjo dar lapkričio mėn., ir mes apie tai iš karto informavome šalia stovinčių namų – Savanorių pr. 376 ir Partizanų g. 53 pirmininkus. Informaciniame pranešime buvo parašyta, kad jie privalo susitvarkyti šiuos nelegalius sąvartynus savo jėgomis arba užsisakyti papildomą „Kauno švaros“ arba kitos įmonės atliekų išvežimo paslaugą.

Akivaizdu, kad nei gyventojai, nei namo pirmininkai nepaisė įspėjamųjų pranešimų ir nesiėmė jokių fizinių veiksmų šio neleistino sąvartyno sutvarkymui. Mes susisieksime su Viešosios tvarkos skyriumi ir kitomis instancijomis, kad ši problema būtų kuo greičiau išspręsta ir / ar būtų pritaikytos atitinkamos administracinės nuobaudos“, – komentare nurodė J. Tumpa.

46
27
Tai portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų pateikta informacija. Portalo „Kas vyksta Kaune“ redakcija neatsako už autorių mintis ir išsakomas idėjas, tačiau kviečia būti pilietiškiems ir reikšti savo nuomonę viešai.
NAUJAUSI

Skaitytojų pranešimai

REKOMENDUOJAME

Skaitytojų inicijuotos temos

Žinai, ko nežinome mes?

Dalinkitės nuotraukomis ar vaizdo medžiaga, praneškite informaciją, pasidalinkite savo nuomone ar persiųskite medžiagą, kuri gali būti naudinga ruošiant straipsnius portale „Kas vyksta Kaune”.