TS-LKD pristatė komandą Kaunui – sieks kovoti su korupcija ir kurti skaidrų miesto proveržį | Kas vyksta Kaune

TS-LKD pristatė komandą Kaunui – sieks kovoti su korupcija ir kurti skaidrų miesto proveržį

/ R. Tenio nuotr.

Penktadienio vakarą TS-LKD Kauno skyrių sueigos būstinėje pristatyta partijos komanda ir programa artėjantiems savivaldos rinkimams. 2023-ųjų pavasarį į Kauno miesto savivaldybės tarybą kandidatuos žinomi visuomenės, politikos, verslo, sporto, medicinos ir kultūros atstovai, kurių darbų prioritetų sąraše – kova su korupcija, dėmesys švietimui, aukštosioms technologijoms bei socialinei politikai, išmanios miesto susisiekimo infrastruktūros gerinimas.

Nuo transporto iki aukštųjų technologijų

Pristatydamas partijos programą bei kandidatų sąrašą artėjantiems savivaldos rinkimams, mero posto sieksiantis, vienas iš TS-LKD partijos lyderių profesorius Vytautas Juozapaitis kėlė klausimą – koks Kaunas turėtų būti nuo 2023-ųjų pavasario? TS-LKD atstovas pabrėžia, jog pagrindinė problema šiandien yra tai, jog daugumoje sričių vykstančius procesus lemia esamo mero bei jo aplinkos, o ne miestiečių interesai.

„Kaunas yra dėmesio centre. Tai antras pagal dydį Lietuvos miestas, Europos Sąjungos ir NATO miestas, todėl aplink jį negali telktis juodi debesys. Man neužtenka vaizduotės rasti pateisinimą, kodėl politikas, turėdamas tokį ryšį su terorizmą ir genocidą Ukrainoje remiančia valstybe, toliau ciniškai gali vadovauti miestui. Žinoma, spręs kauniečiai, susirinkę prie balsadėžių, tačiau mes siūlome alternatyvą – sąžinės ir šviesos alternatyvą, kurios miestui iki šiol nestigo. Mes neneigiame nuveiktų darbų gerinant infrastruktūrą, tačiau dar tikrai ne visas miestas blizga. Mūsų komandoje yra visų sričių specialistų, kurie savo jaunystę ir žinias yra pasiruošę skirti miestui ir kurti jo augimą visose srityse“, – sakė prof. Vytautas Juozapaitis.

Vadovaudamiesi pristatyta partijos programa į tarybą išrinkti kandidatai bei meras sieks kurti patogią ir išmanią, per žymiai trumpesnį laiką skirtingus miesto rajonus leidžiančią pasiekti susisiekimo sistemą. Šio tikslo kontekste partija vienu iš savo prioritetinių darbų mato centrinio Kauno transporto valdymo centro įkūrimą, kuris padėtų efektyviai valdyti srautus mieste, tobulinti esamus ir kurti naujus maršrutus.

Tarp esminių darbų programos sąraše – ir Kauno kaip upių miesto infrastruktūros plėtra bei naujų, miestiečių poreikius atitinkančių erdvių kūrimas. Kandidatai siekia išvystyti Kauno geležinkelio stoties rajoną, miestui tampant svarbiu „Rail Baltica“ linijos miestu, daugiau dėmesio skirti upių pakrantėms, paverčiant jas kultūrinio ir visuomeninio gyvenimo centrais.

Taip pat partijos programoje siekiama dėti kryptingas pastangas į miestą pritraukiant aukštąsias technologijas, užtikrinant skaidrias sąlygas pramonės bei verslo augimui, kuriant į šeimas orientuotą socialinę politiką, investuojant daugiau į sveikatos priežiūrą ir šios sistemos gerinimą, nei vien gydymo infrastruktūros tobulinimą. Daug dėmesio numatoma skirti ir kultūrai: skaidriai spartinti M. K. Čiurlionio koncertų centro projekto startą, stiprinti kūrybinių industrijų sektorių ir įkurti Laisvą kūrybinę zoną.

„Vieni svarbiausių mūsų darbų – sudarius skaidrių, nuo mero ir jo interesų nepriklausančių ekspertų darbo grupę, paruošti miesto žaliųjų plotų plėtros strategiją bei plėsti miesto oro taršos monitoringą, viešinti rezultatus bei jų analizę lengvai gyventojais pasiekiamais kanalais“, – sakė prof. V. Juozapaitis.

Esminiais prioritetais TS-LKD kandidatai į miesto tarybą laiko švietimo sritį ir studentams patrauklaus miesto kūrimą bei lygiavertišką, pagarba ir tarpusavio komunikacija grįsta bendruomenių ir savivaldos partnerystę.

TS-LKD programos pristatymas / R. Tenio nuotr.

Kandidatų kompetencijos atliepia skirtingas sritis

Pirmajame partijos pristatyto kandidatų sąrašo dešimtuke yra net penki kauniečiams jau puikiai žinomi, esami miesto tarybos nariai. Vienas jų – sąrašo lyderis, infrastruktūros, pramonės bei transporto srityse besispecializuojantis Paulius Lukševičius.

„Kaunas – tarsi sprinteris prieš naują startą. Teko nemažai bendrauti su verslu, kalbėti kaip verslas įsivaizduoja miestą? Kaip miestiečiai įsivaizduoja miestą? Jaučiame, kad artėja dideli pokyčiai, tačiau labai svarbus dalykas – miesto savivaldybė, valdantieji, negali varžyti verslo. Verslas turi turėti laisvę. Dabar, ypač iš NT vystytojų, girdime, kad šios laisvės trūksta. Mes kovosime ir dirbsime, kad mieste būtų laisvė investuoti, kad ir privatus kapitalas galėtų keisti miestą, ne tik valdantieji“, – sakė P. Lukševičius.

Dar vienos kadencijos savivaldybėje sieks ir partijos štabo vadovė Kaune, festivalio „Iš arti“ direktorė bei paveldo specialistė Andrijana Filinaitė.

„Kiekvienas suprantame, kad sėkmingai besivystantis miestas yra neatsiejamas nuo kultūros. Kaunas puikiai pasirodė būdamas kultūros sostine. Visgi tai – ne pabaiga. Būtina užtikrinti kultūros artėjimą prie žmogaus. Šioje srityje turime nemažai neatliktų namų darbų. Vienas jų – skaidriai spartinti M. K. Čiurliono koncertų centro projektą“, – sakė A. Filinaitė.

Kandidatų sąraše ir Jurgita Kupčinskienė, TS-LKD frakcijos Kauno miesto savivaldybės taryboje seniūno pavaduotoja, verslininkas Jonas Koryzna bei Lietuvos sporto universiteto mokslinių tyrimų plėtros vadovas Vitas Lendraitis.

TS-LKD programos pristatymas / R. Tenio nuotr.

Sąrašas – dar stipresnis

Prie sąrašo prisijungė ir Nacionalinio Kauno dramos teatro generalinis direktorius, doc. dr. Egidijus Stancikas.

„Būdamas kultūros žmogumi noriu pabrėžti, kad tai, kas sukurta šiandien mieste yra materija. O kultūra yra dvasia. Man svarbiausia yra žmogus. Kiekvienas žmogus turi turėti prieinamumą prie meno – profesionalaus ar saviveiklinio. Kiekvienas žmogus turi teisę savyje ugdyti talentą, kurį jis yra užčiuopęs. Reikia, kad būtų saviveikliniai užsiėmimai – nuo mokyklos ar bendruomenės iki kultūros centrų, dainų švenčių, šokių švenčių. Svarbu, kad nereikėtų jų ieškoti su padidinamuoju stiklu. Kaunas turi būti su dvasia. Toks jis yra buvęs, toks jis ir turi būti“, – sakė doc. dr. E. Stancikas.

Pirmajame dešimtuke yra Europos Parlamento narių A. Kubiliaus bei R. Juknevičienės biuro Kaune vadovė ir Seimo nario A. Anušausko patarėja Rasa Duobaitė-Bumbulienė bei TS-LKD vykdomasis sekretorius Martynas Prievelis, Jaunųjų konservatorių lygos pirmininkas Ralfas Romeika bei Seimo narės Jurgitos Šiugždinienės padėjėjas Antanas Jankūnas.

Sąraše rinkėjai matys ir žinomą Kauno verslo atstovę, populiaraus restorano „Nüman“ įkūrėją Gitaną Survilienę, buvusią Aleksoto seniūnę Liukreciją Navickienę, Švietimo, mokslo ir sporto ministrės patarėją, žinomą žurnalistą Dainorą Luką, garsią ieties metikę ir trenerę Teresę Nekrošaitę, legendinį Kauno „Žalgirio“ krepšininką Gediminą Budniką bei daugelį kitų savo srityse žinomų miesto žmonių.

TS-LKD programos pristatymas / R. Tenio nuotr.

TS-LKD sąrašo pirmajame dvidešimtuke:
1. Paulius Lukševičius
2. Rasa Duobaitė-Bumbulienė
3. Martynas Prievelis
4. Dr. Vitas Lendraitis
5. Andrijana Filinaitė
6. Doc. dr. Egidijus Stancikas
7. Jurgita Kupčinskienė
8. Jonas Koryzna
9. Ralfas Romeika
10. Antanas Jankūnas
11. Nerijus Gedeika
12. Gediminas Budnikas
13. Dainoras Lukas
14. Laura Ramanauskaitė
15. Darius Žebrauskas
16. Teresė Nekrošaitė
17. Audronė Baronienė
18. Lukrecija Navickienė
19. Gitana Survilienė
20. Gediminas Macijauskas

Rinkimai – jau kovą

Savivaldos rinkimuose balsuoti gyventojai bus kviečiami jau kitų metų pavasarį – 2023-ųjų kovą. Merą kauniečiai rinks tiesioginiuose mero rinkimuose, o savivaldos tarybos rinkimuose – 41 Kauno miesto tarybos narį. Išrinktieji partijų atstovai miestą valdys keturis metus – iki 2027-ųjų pavasario.

Politinė reklama. Bus apmokėta iš TS-LKD Kauno miesto rinkimų kampanijos sąskaitos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA