Tarp geriausių Lietuvos vaistininkų – ir grupė kauniečių | Kas vyksta Kaune

Tarp geriausių Lietuvos vaistininkų – ir grupė kauniečių

Lietuvos metų vaistininko rinkimai / Organizatorių nuotr.

Kaune leidžiamas specializuotas žurnalas „Farmacija ir laikas“ kartu su instituciniu partneriu Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) Farmacijos fakultetu penktą kartą organizavo Lietuvos metų vaistininko rinkimus. Nugalėtojai paskelbti ir apdovanoti iškilmingoje ceremonijoje, kuri vyko gruodžio 9-osios vakarą šventiškai išpuoštoje Raudondvario pilyje, Kauno rajone.

Šia gražia proga vaistininkams gražių žodžių negailėjo kardinolas Sigitas Tamkevičius, sveikatos apsaugos viceministras Aurimas Pečkauskas, LSMU prorektorius Kęstutis Petrikonis, ES komisaras Vytenis Povilas Andriukaitis, kiti svečiai, rašoma Lietuvos metų vaistininko rinkimų organizatorių pranešime žiniasklaidai.

Išskirtinį sveikinimą šių metų finalinio etapo dalyviams ir visiems šalies vaistininkams atsiuntė Tarptautinės farmacijos federacijos prezidentas Dominikas Jordanas (Dominique Jordan).

Lietuvos metų vaistininko rinkimai / Organizatorių nuotr.

„Mūsų federacija atstovauja 4 milijonams vaistininkų, farmacijos mokslininkų ir pedagogų visame pasaulyje, didžiuojamės tarp savo narių skaičiuodami ir Lietuvos vaistininkus, – rašė jis. – Dėkoju ne tik šių apdovanojimų laureatams, bet ir visiems kolegoms Lietuvoje už atsidavimą mūsų profesijai. Tegyvuoja mūsų federacija! Tegyvuoja Lietuvos vaistinė!“

Dar vienas sveikinimas pasiekė iš Seimo – Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen padėkojo už sunkų darbą ir svarų indėlį į Lietuvos sveikatos apsaugą.

Tarp finalininkų – ir daug kauniečių

Tarp geriausiai įvertintų vaistininkų – ir grupė į finalinį rinkimų etapą patekusių kauniečių, atstovaujančių įvairiems vaistinių tinklams: Giedrė Tautkevičienė („Gintarinė vaistinė“), Aivara Bernotaitė (BENU vaistinė Lietuva), Leonora Puodžiūnaitė (Apotheka Pharma Vaistinė) bei Gintarė Jackytė („Norfa vaistinė“).

Lietuvos metų vaistininko rinkimai / Organizatorių nuotr.

Kaunietė Giedrė Tautkevičienė vertinimo komisijos (pirmininkė – LSMU Farmacijos fakulteto dekanė prof. Ramunė Morkūnienė) sprendimu apdovanota sidabro medaliu.

Aukso medalis skirtas „Eurovaistinės“ atstovei vilnietei Rasai Keraitei, o „Lietuvos metų vaistininkas 2022“ titulas ir platinos medalis atiteko „Camelia“ tinklo vaistinės vedėjai Jūratei Cijunaitienei (ji taip pat iš Vilniaus).

Po iškilmingų apdovanojimų renginio svečiams koncertavo Kauno valstybinio muzikinio teatro solistė Ieva Goleckytė (sopranas), Valstybinio operos ir baleto teatro solistas Joris Rubinovas (bosas), jiems akomponavo pianistė Laura Katinienė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA