Savaitgalį kauniečiai pradės su laiko patikrinta muzika | Kas vyksta Kaune

Savaitgalį kauniečiai pradės su laiko patikrinta muzika

Asociatyvi / Kauno valstybinės filharmonijos "Facebook" nuotr.

Pajusti artėjančių švenčių nuotaiką, skambant laiko patikrintai Dmitrijaus Šostakovičiaus bei Johanneso Brahmso muzikai, klasikos gerbėjus kviečia Kauno miesto simfoninis orkestras (vyr. dirigentas Constantine Orbelian, JAV, vadovas Algimantas Treikauskas) bei jo ilgamečiai bičiuliai. Tai – smuiko virtuozas, buvęs orkestro vyriausiasis dirigentas Pavelas Bermanas (Italija) ir ne kartą Kauno orkestrui dirigavęs dirigentas Markusas Huberis (Vokietija). Jų bendras koncertas penktadienio vakarą vyks Kauno valstybinėje filharmonijoje.

Pasaulinio garso smuikininko P. Bermano begalinę meilę ir pagarbą muzikai išugdė jo tėvas Lazaras Bermanas – vienas žymiausių XX a. pianistų. Studijos Maskvos Piotro Čaikovskio konservatorijoje, vėliau – Džiulijardo muzikos mokykloje Niujorke, anksti laimėti prestižiniai smuikininkų konkursai atlikėjui P. Bermanui atvėrė visas didžiąsias pasaulio sales. Jo partneriai – geriausi orkestrai, dirigentai, tarp jų – ir legendinis Yehudis Menuhinas.

Pavel Berman / Organizatorių nuotr.

Anot KMSO vadovo A. Treikausko, su Lietuva P. Bermaną sieja ypatingas ryšys: jo tėvas nuolat lankydavosi Lietuvoje, čia koncertuodavo, jautė mūsų šaliai išskirtinę simpatiją. Akivaizdu, jog tai perdavė ir savo sūnui. Solistas ne viename interviu yra sakęs, kad atvykęs į Lietuvą, jaučiasi tarsi grįžęs namo. Beveik prieš 20 metų P. Bermanas reikšmingai prisidėjo prie Kauno miesto simfoninio orkestro įkūrimo bei tapo pirmuoju jo vyriausiuoju dirigentu.

Šį savaitgalį vyksiančiame koncerte, kurį organizuoja Kauno miesto simfoninis orkestras, diriguos jau ne vienerius metus su juo bendradarbiaujantis bei Kauno publikai gerai pažįstamas vokiečių dirigentas Markusas Huberis. Dirigento karjerą jis pradėjo 1996-aisiais, būdamas „Landestheater Detmold“ vadovu, po metų – tapo antruoju „Opernhaus Chemnitz“ choro vadovu.

Markus Huber / Organizatorių nuotr.

1999 metais buvo paskirtas pagrindiniu „Collegium Instrumentale Chemnitz“ dirigentu. Keletą metų buvo pagrindinis Bulgarijos kamerinio orkestro kviestinis dirigentas, o nuo 2003-ųjų – Leipcigo „Westsächsisches Sinfonieorchester“ vyriausiasis dirigentas. Vėliau (iki 2019 m.) M. Huberis buvo „Opera Pforzheim“ muzikos vadovu, paskui – Tiuringeno filharmonijos orkestro meno vadovas.

Kas: Koncertas „Kauno miesto simfoninis orkestras ir bičiuliai. Švenčių belaukiant“
Kur: Kauno valstybinėje filharmonijoje
Kada: 2022 m. gruodžio 9 d., penktadienį, 18 val.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA