I. Šimonytė tapo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų nare | Kas vyksta Kaune

I. Šimonytė tapo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų nare

BNS 2022/12/07 08:05
Ingrida Šimonytė ir Gabrielius Landsbergis / DELFI nuotr.

Premjerė Ingrida Šimonytė antradienį tapo ją delegavusios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) nare, BNS patvirtino partijos vykdomasis sekretorius.

„Taip, Ingrida Šimonytė šiandien tapo mūsų partijos nare, įstojo į mūsų partijos Naujosios Vilnios skyrių“, – BNS antradienio vakarą sakė Martynas Prievelis.

Pasak jo, partijos kolegos labai džiaugiasi tokiu premjerės sprendimu ir viliasi, jog tai taps paskatinimu ir kitiems žmonėms jungtis į konservatorių gretas.

I. Šimonytė buvo finansų ministrė 2009-2012 metų konservatoriaus Andriaus Kubiliaus Vyriausybėje, ji kaip TS-LKD atstovė buvo išrinkta į Seimą 2016-aisiais.

2020-aisiais, pastaruosiuose rinkimuose vedė ir partijos sąrašą bei po jų buvo deleguota vadovauti Vyriausybei. Anksčiau buvo partijos kandidatė Prezidento rinkimuose.

Lapkritį ji patvirtino, jog yra apsisprendusi „anksčiau ar vėliau“ prisijungti prie konservatorių.

Partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis tuomet sakė neabejojantis, jog konservatoriai jai patikėtų ir partijos vadovės postą, jei ši pati to norėtų.

G. Landsbergis TS-LKD vadovauja nuo 2015 metų, šiuo metu jis einą paskutinę savo, kaip partijos pirmininko, ketverių metų kadenciją, ji turėtų baigtis 2025-aisiais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA