Liftų Kauno stoties rajone netrūksta, bet ar jais įmanoma pasinaudoti? | Kas vyksta Kaune

Liftų Kauno stoties rajone netrūksta, bet ar jais įmanoma pasinaudoti?

TV laida 7 Kauno dienos 2022/11/07 00:36

Kaune prieš penkerius metus atidaryta naujai renovuota moderni autobusų stotis. Prieš keletą metų aukščiausiais balais egzaminus išlaikiusi abiturientė Ieva į Kauną studijuoti užsienio kalbų atvyko iš Kėdainių rajono. Mergina vežimėlyje – nuo vaikystės. Laidos „7 Kauno dienos“ komanda kartu su Ieva patikrino, ar Kauno autobusų stotis yra draugiška neįgaliesiems rateliuose arba sunkiai vaikščiojantiems.

Deja, kaip pažymima reportažo aprašyme, autobusų stoties požeminės perėjos liftas neveikė. Už jo įrengimą ir paleidimą atsakinga firma, valdanti stotyje veikiantį prekybos centrą, ir Kauno miesto savivaldybė. Regis, naujasis liftas „užstrigo“ biurokratinėse džiunglėse.

Reportažo autoriai patraukė į netoliese esančią geležinkelio stotį. Ievai keliauti traukiniu į Vilnių tenka dažnai. Bet kaip patekti į pačią stotį? „Perėjos nėra, o gatvė – judri ir plati, tai man tenka kviestis taksi kiekvieną kartą, kad pervežtų per gatvę. Atrodo paprasta problema, paspaudei mygtuką, įjungei keltuvą ir visi būtų patenkinti“, – pasakoja Ieva.

„7 Kauno dienos“ sekmadieniais, 10 val., per LRT Plius.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA