Romuvos kino teatre atidaryta T. Sokolovo paveikslų paroda | Kas vyksta Kaune

Romuvos kino teatre atidaryta T. Sokolovo paveikslų paroda

/ T. Sokolovo nuotr.

Nuo šiol gero kino mylėtojai atkeliaujantys filmų žiūrėti į „Romuvą“ turės progą kartu atrasti ir šiuolaikinį meną. Ypatinga tarpukario architektūra leidžia nusikelti atgal beveik šimtmečiu. Tačiau „Romuvos“ komandai svarbu ne tik išsaugoti istorinę vertę, bet kartu ir kurti šiuolaikinę. Tad hole visą lapkričio mėnesį bus eksponuojami Tado Sokolovo popart paveikslai.

Žiūrovai, keliaujantys į kiną, dabar turi progą sustoti ir susipažinti su šiuo Lietuvoje sparčiai kylančiu moderniu Kauno menininku bei jo kūryba. Spalva ir veržlumu praturtinta autentiška „Romuvos“ erdvė dabar gali kino grožį parodyti ne tik per ekraną, bet ir per meno kūrinius, kuriuose galima rasti ir vienus ikoniškiausių filmų aktorių ir personažų.

T. Sokolovas – režisierius/multimedijos inžinierius, dirbantis reklamos ir kino industrijoje, bei save atradęs tapyboje. Unikalus popart darbai perteikia žmogaus pirmapradį chaoso ir harmonijos, netvarkos ir elegancijos troškimą. T. Sokolovo paveikslai tai tikras „raw urban“ gatvės menas susipynęs su renesansu ir šiuolaikine kultūra.

Paveikslai priskiriami neopoparto/poparto krypčiai. Visi darbai kuriami chaotišku stiliumi, kuris yra įkvėptas šiuolaikinio pop kultūros chaoso, graffiti, meninių filmų, mitologinių būtybių ar klasikos ikonų.

Darbuose gausu spalvų bei sluoksnių, dėl naudojamos unikalios mišrios tapymo technikos – vienas ant kito maišomi lakas, aliejus, akrilas bei markeriai. Vienas paveikslas turi nuo 10 iki 30 sluoksnių, kurie yra dengiami vienas kito. Kūrinių paviršiai nuo skirtingo apšvietimo atrodo vis kitaip ir kaskart žiūrint į juos atsiskleidžia naujomis spalvomis ir prieš tai nematytomis detalėmis.

Paroda Kauno kino centre „Romuva“ veiks lapkričio 3-30 dienomis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA