Kaip sąmoningai apsipirkti didžiojo išpardavimo metu? | Kas vyksta Kaune

Kaip sąmoningai apsipirkti didžiojo išpardavimo metu?

Organizatorių nuotr.

Kaip žinia, lapkričio pabaigoje ateina ne tik šaltukas ir trumpesnės dienos, tačiau ir įžiebiamos šventinės lemputės, kurios primena apie pasiruošimą laukiamiausioms metų šventėms. Bene kiekvienais metais pasiruošimas šventėms tampa lengvu chaosu, kuriame lengva pasimesti tarp dovanų sąrašų ir savų poreikių. Juodasis penktadienis, skelbiantis ne tik pasiruošimo Kalėdoms pradžią, bet ir siūlantis išskirtinai dideles nuolaidas ir naudingus pasiūlymus, Lietuvoje girdimas vis dažniau. Išlaikyti sąmoningumą tarp tiek daug pagundų yra sunki užduotis, tačiau kaip visgi gauti didžiausią naudą iš Juodojo penktadienio pasiūlymų?

Geriausias pasiruošimas – turėti planą

Didžiausia klaida, kurią žmonės daro išpardavimų metu – aklas pirkimas be plano. Nors griebti prekes su didele nuolaida gali būti malonu ar net suteikti savotišką azartą, pasibaigus akcijoms dažnai aplanko nusivylimas dėl išleistų pinigų, o kai kurie nereikalingi daiktai pradeda kauptis kalnais.

Visais atvejais geras planas gali jus apdrausti nuo tokių klaidų ir padėti įsigyti jums reikalingas prekes už geriausią įmanomą kainą. Juodojo penktadienio iškabos dažnai šmėžuoja prieš akis likus mėnesiui iki išpardavimo pradžios – tai puiki proga susidaryti tikslų planą ir išvengti apgaulės. Svarbiausi šio plano žingsniai:

Susidarykite pirkinių sąrašą. Tai svarbus žingsnis, kurį sąmoningai ir atsakingai padaryti verta iš anksto, o ne stovint priešais prekių lentynas išpardavimo metu. Planą sudarykite pagal pirkinių svarbą, galite įtraukti ne tik didesnius pirkinius (baldai, technika), bet ir mažesnius, kasdien būtinus pirkinius.

Žinokite savo biudžetą. Realiai įsivertinkite savo finansines galimybes ir nuspręskite, kokią pinigų sumą galite skirti reikalingiems pirkiniams. Tikslus biudžetas paruoš tikėtinoms išlaidoms, taip pat neleis peržengti jūsų sąmoningai nustatytos pinigų sumos.

Išsirinkite parduotuves ir palyginkite kainas. Turėdami planą, biudžetą ir pakankamai laiko iki išpardavimo pradžios, galite peržiūrėti internetines parduotuves, susirasti jūsų norimas prekes ir fiksuoti jų kainą. Kodėl tai svarbu? Kainos galimai keisis ne tik Juodojo penktadienio metu, tačiau dar prieš jam prasidedant.

Dažnas parduotuvių tinklų triukas yra gerokai padidinti kainas prieš pat išpardavimą, o išpardavimo metu parduoti prekes už įprastą kainą, tačiau su pritaikyta nuolaida. Kad neapsigautumėte ir iš tiesų sutaupytumėte, fiksuokite pradinę prekės kainą dar gerokai prieš išpardavimų metą, tokiu būdu jam atėjus galėsite įvertinti realią naudą. Dėl šios priežasties verta turėti kelis norimų pirkinių variantus skirtingose parduotuvėse.

Kodėl verta palaukti išpardavimo?

Laukimas ir pinigų atidėjimas reikalauja kantrybės ir sąmoningumo. Tam tikrose situacijose, kai kalbama apie esmines ir kasdienai būtinas prekes, išpardavimo laukti nėra verta. Tačiau jeigu jau seniai norėjote įsigyti naują patalynę, pakeisti seną šaldytuvą nauju arba pasilepinti maloniomis smulkmenomis, Juodasis penktadienis gali būti ypač naudingas.

Buitinė technika, apranga, kvepalai moterims ir vyrams… tai išties puiki proga ne tik įsigyti savo norimas prekes, bet ir pasirūpinti kalėdinėmis dovanomis iš anksto, sumažinant švenčių sezono išlaidas.

Smagiausia, kad apsipirkti galėsite tiesiog iš namų, pasinaudodami internetinių parduotuvių patogumais, o prekės atkeliaus iki pat jūsų namų dar gerokai prieš kalėdinių dovanų pakavimo metą. Visos prekės bus pažymėtos didesne ar mažesne nuolaida, jūsų užduotis – atsakingai pasiruošti ir pasinaudoti proga sutaupyti.

Juodasis penktadienis jau ne už kalnų, tačiau laiko pasiruošti dar yra į valias, tad griebkite popieriaus lapą ir sudarykite planą. Apsvarstykite savo prioritetus, biudžetą ir užfiksuokite dabartines kainas, o atėjus išpardavimo valandai būkite budrūs ir pasiruošę. Turbūt nėra nieko azartiškesnio nei spėti įsigyti seniai trokštamą prekę už itin žemą kainą, tiesa?

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA