Sinoptikai: plūstelės šiltesnė oro masė | Kas vyksta Kaune

Sinoptikai: plūstelės šiltesnė oro masė

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Šeštadienio dieną išliksime anticiklono vakariniame pakraštyje. Danguje bus nemažai tankesnių debesų, pro juos vis pasirodys saulė. Didesnėje šalies dalyje iš žemų debesų iškris trumpas lietus, vyraus nedideli kiekiai.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, pūs pietų, pietryčių krypties vėjas, bus vidutinio stiprumo. Plūstelėjus šiltesnei oro masei daugelyje rajonų šils iki 12-15, o ties pietvakariniais šalies rajonais vietomis ir iki 16-17 laipsnių šilumos.

Sekmadienio naktį aukštesnio slėgio laukas po truputį atsitrauks. Debesys dar labiau sutankės ir pragiedrulių bus nedaug. Daugelyje rajonų palis. Vėjas liks pietryčių, pietų, išliks vidutinio stiprumo. Šalnos jau nebegąsdins ir naktis bus šilta – atvės iki 8-13 laipsnių šilumos.

Sekmadienio dieną ciklono debesys ir toliau lems drėgnesnius orus. Daug kur numatomas lietus. Vėjas keis kryptį ir pasisuks iš pietų, pietvakarių, bus apysmarkis. Nepaisant niūresnio dangaus ir vis pasirodančio lietaus diena nebus vėsi – aukščiausia temperatūra svyruos tarp 13-18 laipsnių šilumos.

Pirmadienio naktį dar trumpo ir nedidelio lietaus sulauksime, o dienos metu lyti jau neturėtų. Pietvakarių vėjas sustiprės, vietomis bus gūsingas ir pūstels iki 15-17 m/s. Naktis vis dar išliks šilta – bus apie 7-12, o dieną šils iki 13-17 laipsnių šilumos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA