Kaune išdalinti parodos „Rinkis prekę lietuvišką 2022″ apdovanojimai | Kas vyksta Kaune

Kaune išdalinti parodos „Rinkis prekę lietuvišką 2022″ apdovanojimai

R. Tenio nuotr.

Atrasti tai, už ką Lietuvos gamintojai vertinami kaip vieni geriausių Europoje, penktadienį pakvietė tradicinė, jau 14-oji paroda „Rinkis prekę lietuvišką 2022″. Jos atidarymo iškilmėse apdovanoti geriausi parodoje pristatomi maisto ir gėrimų, aprangos, kosmetikos, buitinės chemijos gaminiai, sprendimai interjerui, būstui bei sodui.

Tradicinė paroda, kurią surengė UAB „Ekspozicijų centras” kartu su Lietuvos pramonininkų konfederacija bei Kauno krašto pramonininkų ir darbdavių asociacija, lankytojus į Žalgirio” areną kvies tris dienas (spalio 7–9 d.).

Arenos amfiteatre paskelbta, kas šiais metais tapo laureatais parodos „Rinkis prekę lietuvišką”, kurios tikslas – ne tik pristatyti Lietuvoje sukuriamus gaminius ir teikiamas paslaugas bei skatinti lietuviškų produktų vartojimą, bet ir stiprinti šalies gamintojų ir jiems aktualių paslaugų, įrangos tiekėjų bendradarbiavimą.

Pažymėtina, kad parodos aukso medalių ar diplomų vertus produktus iš anksto paskelbtame konkurse renka kompetentingos komisijos. Geriausi gaminiai parodos metu eksponuojami laureatų vitrinoje.

Kaip portalą „Kas vyksta Kaune” informavo „Ekspozicijų centro” projekto vadovas Žygimantas Gudišauskas, šiemet paskirti 37 parodos medaliai. Daugiausia jų (17) pelnė maisto ir gėrimų gamintojai, kiek mažiau medalių (14) išdalinta kosmetikos ir buitinės chemijos kategorijoje besivaržiusiems konkurso dalyviams. Taip pat apdovanoti lengvosios pramonės, maisto papildų bei kitokių produktų gamintojai. Keliasdešimt parodos dalyvių pagerbti „Rinkis prekę lietuvišką 2022″ diplomais.

Parodos aukso medaliais įvertinti šie maisto pramonės produktai (ir jų gamintojai): Reginos Šerkšnienės (ūkininkės) ir viešosios įstaigos „Biokosmetikos akademija” – Pojūčių sinergijos dėžutė „Patirk Lietuvą”, UAB „Armeni” – Vytinta kalakuto krūtinėlė, UAB „Naturus” – Kanapių sėklų pesto su bazilikais, Mažoji bendrija „Freskofiorito. Com” – Druska malūnėlyje su levandomis, avietėmis ir mėta, ūkininkės Daivos Kvedaraitės – Šaltalankių gira, Ritos Bendžiuvienės – sviestinis pyragas „Šimtalapis su aguonų įdaru”.

Taip pat Laimutės Sadauskienės IĮ – Šakotis, UAB „Funkciniai gėrimai – Scoby. Ekologiškas Kombučia rinkinys, UAB „Žali žali”– Džiovintų vaisių ir uogų šokolade rinkinys „Metų ratas”, Birutės Drevininkaitienės įmonė „Rugelis” – Meduoliniai grybukai, mažoji bendrija „Bravo idėja” – Svarainių uogienė, UAB „Prieskonių ambasada – 7 Ievos namai” – Juodųjų gervuogių uogienė „Juodų perlų šokis”, UAB „Ekofrisa” – Ekologiški grikių trapučiai, UAB „Farmers circle” – Ekologiški marinuoti patisonai UAB „Ustukių malūnas” – Mini lęšių trapučiai, „Brolių medus” – Vaisių sulčių guminukai „Broliai lokiai”, o taip pat VŠĮ „Sveikim kartu” – Vaško indas bičių medui.

Parodos „Rinkis prekę lietuvišką” aukso medalius pelnė ir UAB „NATURE LABS – SAPIENS Multivitaminai Vaikinams ir Merginoms bei Forte kolagenas (sąnariams su vitaminu D) ir UAB „Plenum LT” – Maisto papildas grožiui „MyBeautyForce”.

Dar 14 maisto produktų gamintojų įvertinti parodos diplomais. Tarp apdovanotųjų – ūkininkai Alvydas Paliukėnas ir Ernestas Vaičius, Pakruojo dvaro spirito varykla ir alaus darykla, MB „Gamtaurus”, UAB „Lašų duona”, „Acheta”, „Vasaknos” bei kiti parodos „Rinkis prekę lietuvišką 2022″ dalyviai.

„Ekspozicijų centro” generalinis direktorius Erikas Piskunovas padėkojo Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerijai ir Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Kauno departamentui už bendradarbiavimą ir reikšmingą indėlį organizuojant maisto pramonės konkursą.

Lengvosios pramonės produktų kategorijoje parodos aukso medaliais įvertinti tik du gaminiai – UAB „Gija – Brukabz” – tvari GIJA suknelė-kardiganas ir UAB „Barker Textiles” – WARMER-Transformer No.1. Parodos diplomai skirti šioms lengvosios pramonės įmonėms – akcinėms bendrovėms „Pakaita” ir „Liteksas” bei trims UAB („Selenas”, „Knitas” ir „Šilta mada”.

Iš parodoje eksponuojamų kosmetikos ir buitinės chemijos pramonės sektoriaus produktų ar procedūrų aukso medalius pelnė Kremas riebiai odai su retinoliu ir juodojo kmyno aliejumi, pagamintas UAB „Oda.LT”, Tonizuojamasis veido kremas su pipirų ekstraktų „Razalija” (UAB Vaistinė valerijonas), GREEN FEEL’S Professional Line plaukų kaukė dažytiems plaukams su keratinu, taip pat GREEN FEEL’S MAN intensyviai drėkinantis veido kremas su hialurono rūgštimi („Cosmoway”), Patalynės dulksna „Ramus miegas”( VŠĮ „Biokosmetikos akademija), „Savaiminio įdegio putos” (MB „Kosmetikos laboratorija”), Drėkinamoji, žvilgesio plaukams suteikianti procedūra „Undinėlės SPA” („Filmai ir kvapai”), Parfumuotas muilas „Tobacco & Oak” (Natūralios idėjos”), Namų kvepalai su lazdelėmis PURE FLAME Adore „Naughty girl” („Jakelio žvakės”).

Parodos „Rinkis prekę lietuvišką” aukso medalis nuo šiol ženklins ir kitų puikiai įvertintų produktų pakuotes. Apdovanota: Tauro Pro Line Magic Coat Oil (UAB „Kika group”), Aromaterapinės dušo tabletės („Izabelita”), WC valomasis gelis Mundus ir Skystas universalus skalbiklis Mundus (UAB „Mundus LT” ) bei Milteliai nuoviroms šalinti (AB „Higėja”).

„Rinkis prekę lietuvišką 2002″ aukso medaliu džiaugiasi ir Tomas Preikša, parodai pristatęs išskirtinį eksponatą – Biožidinį URBA.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA