Panoraminis vaizdas parkų apsuptyje – prasideda antrasis „Europos sodo namų“ statybų etapas (foto) | Kas vyksta Kaune

Panoraminis vaizdas parkų apsuptyje – prasideda antrasis „Europos sodo namų“ statybų etapas (foto)

„Europos sodo namai“ / Organizatorių nuotr.

Vienoje aukščiausių Kauno vietų, ant vaizdingo Europos prospekto šlaito intensyviai vyksta statybų darbai. Šioje vietoje baigiamas ne tik pirmasis daug pirkėjų dėmesio sutraukusio gyvenamojo projekto „Europos sodo namai“ etapas, bet ir modernios, gyventojų poreikiams pritaikytos viešosios erdvės bei išskirtinis Europos skveras. Pirkėjams rezervavus per 70 proc. būstų, projekto vystytojai skelbia antrojo etapo pradžią.

Panoraminis vaizdas parkų apsuptyje

Vos per kelias minutes nuo miesto centro pasiekiami „Europos sodo namai“ įsikūrę visai greta vienos patraukliausių Kauno vietų – Botanikos sodo.

Pirmuoju projekto etapu vystomi šešių ir septynių aukštų namai, sujungti vaizdingomis terasomis, o dar tebesitęsiant statybų darbams, laisvų teliko mažiau nei 30 proc. statomų būstų. Pirkėjai atskleidžia, jog įsigyti objektą gyvenimui ar investicijai vilioja visapusiška vertė: vieta, gerai apgalvotas butų išplanavimas, namus supančios išskirtinės viešosios erdvės, įrengimo kokybė, panorama, didelė  investicinė grąža.

„Esame gamtos ir parkų apsuptyje, o centrą pasiekiame vos per kelias minutes – nusileidę M. K. Čiurlionio tiltu. „Europos sodo namai“ ribojasi su Botanikos sodu bei mūsų pačių kuriamu, miesto kontekste išsiskirsiančiu Europos skveru. Visgi susisiekimas bei laisvalaikio galimybės nėra vienintelis šios vietos privalumas. Greta veikia Socialinių mokslų kolegija bei kuriamas Inovacijų parkas, pritrauksiantis daugybę aukštos kvalifikacijos specialistų iš kitų miestų bei užsienio šalių. Atitinkamai, abi organizacijos tampa puikiu pagrindu investicijai. Šioje vietoje visuomet bus didelis butų nuomai poreikis“, – sako projekto vystytojas Osvaldas Karalius.

Artėjant prie „Europos sodo namų“ ryškėja kartu su projektu kuriamo, visiems miestiečiams atviru tapsiančio 0,7 hektarų ploto Europos skvero kontūrai. Šiame sode landšafto dizainerių pagalba formuojami takeliai ir suoleliai, akį traukiantys želdiniai, saugumą užtikrinsiantis apšvietimas, išskirtinės žaidimų zonos mažiesiems ir skirtingos poilsio erdvės įvairaus amžiaus bei poreikių gyventojams. Taip pat Europos skvere planuojama įrengti ir pirmąją Kaune „Pump Track“ tipo trasą, skirtą „BMX“ dviračiams, paspirtukams, riedlentėms.

Na, o „Europos sodo namų“ gyventojų lauks ir papildomos žaliosios erdvės aptvertoje bei vaizdo kameromis stebimoje namų teritorijoje. Tai – trys atskiros vaikų žaidimo aikštelės, suoleliai, poilsio zonos.

„Europos sodo namai“ / Organizatorių nuotr.

Dėmesys buto kvadratūrai ir išplanavimui

Pirkėjai teigia, jog vienas pagrindinių „Europos sodo namų“ privalumų šiandieninėje Kauno rinkoje – išplanavimo bei kvadratūros santykis. Statytojas siūlo nuo 30 kv. m. studijos tipo iki 147 kv. m. dydžio penthouse tipo būstus su gerai apgalvotu kambarių išdėstymu.

„Pirkėjai gali rinktis pačios mažiausios kvadratūros butą, bet su atskiru miegamuoju. Ypatingai paklausūs vieno miegamo 36 kv. m. ploto ir dviejų miegamųjų 53 kv. m. ploto butai jaunoms šeimoms, perkančioms pirmąjį savo būstą. Tiesa, atsižvelgiant į kitų pirkėjų poreikius bei galimybes galime pasiūlyti ir iki 147 kv. m. siekiančius butus su erdvia terasa ar balkonais, leidžiančiais mėgautis įspūdinga miesto panorama“, – sako projekto vystytojas.

Antruoju statybų etapu bus vystomas didysis projekto namas – dvylikos aukštų butų pastatas. Jame pirkėjai galės rinktis iš keleto skirtingų tipų butų: nuo vieno iki penkių kambarių.

„Visi butai turi balkonus arba terasas, o pirkėjai gali naudotis nemokama dviračių saugykla įrengta po „Europos sodo namais“. Papildomai yra galimybė įsigyti sandėliukus bei parkavimo vietas tiek po pastatu, tiek kieme, – sako O. Karalius

Panoraminis vaizdas – jau nuo šešto aukšto

Siekiant įsilieti į ypatingą kraštovaizdį, „Europos sodo namų“ vystytojai daug dėmesio skyrė ir namų eksterjerui. Pirmąjį kartą Kaune fasadų apdailai bus panaudotas spalvoto, 3D formų betono trisluoksniai gelžbetonio gaminiai. Tai „Europos sodo namams“ suteiks ne tik akį traukiantį vaizdą, bet ir ilgaamžiškumą.

„Europos sodo namai“ / Organizatorių nuotr.

„Pirmajame statybų etape naudojami betoniniai ir klinkerio plytų fasadai, primenantys minimalistinę olandišką architektūrą. Antrajame etape pasitelksime dar vieną ypatingą technologiją ir fasadą gaminsime iš balinto betono“, – sako vystytojas.

Visos pastatų konstrukcijos kartu su fasadais gaminamos ilgametę patirtį ir vardą rinkoje turinčioje „INHUS“ gamykloje. Į statybų aikštelę konstrukcijos atvežamos jau su visa fasado apdaila, tad tokiu būdu yra užtikrinamas maksimalus atsparumas klimato bei kitiems išoriniams veiksniams.

„Pastatas žaismingas ir unikalus dėl skirtingos tarpusavyje derančios klinkerio plytelių spalvos bei dydžio. Betoninis langų angokraštis klinkerio fasaduose suteikia fasadui išskirtinumo, o dalis projekto fasadų gaminami specialiose, tik šiam projektui pagal architekto viziją sukurtose formose.

Sumontuoti atskiri surenkamo gelžbetonio elementai darniai susijungia į visumą bei puikiai dera prie aplinkos. Taip pat sprendinys leidžia užtikrinti pastato ilgaamžiškumą ir atitinka aukščiausius energinio naudingumo reikalavimus. Tokie fasadai itin gerai sulaiko šilumą pastato viduje šaltuoju metų laiku. Atitinkamai mažėja pastato energijos sunaudojimas ir poveikis aplinkai, o kartu toks fasadas reikalauja minimalios priežiūros“, – sako „INHUS“ atstovė Vaida Šukėnaitė.

Pirmąjį statybų etapą planuojama pabaigti dar šių metų spalio mėnesį, o antrąjį – 2023 m. sausio mėnesį. Pirmajame etape pirkėjai gali rinktis iš likusių vieno, dviejų bei trijų kambarių butų, siekiančių nuo 36 iki 75 kv. m., o antrojo etapo rezervacijos – dar tik startuoja. Suskubus susisiekti artimiausiu metu, pirkėjai galės rinktis iš labiausiai jų poreikius atitinkančių objektų.

Daugiau informacijos bei kontaktinė informacija čia.

Gyvenamųjų namų projekto „Europos sodo namai“ statybos darbus atlieka patikimas bei ilgametę patirtį rinkoje turintis rangovas – bendrovė „Kaminta“. Bendrovė atliko statybos darbus, tokiuose projektuose kaip verslo centras „Magnum“ Kaune ar „Eglės sanatorija“ Birštone.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA