Konservatorių interpeliacija V. Matijošaičiui sudužo į šipulius: gavo vienintelį atsakymą | Kas vyksta Kaune

Konservatorių interpeliacija V. Matijošaičiui sudužo į šipulius: gavo vienintelį atsakymą

BNS 2022/09/16 18:14
Visvaldas Matijošaitis / R. Tenio nuotr.

Opoziciniams Kauno konservatoriams nepavyko surinkti parašų pradėti mero Visvaldo Matijošaičio atleidimo procedūrą. Apie tai žiniasklaidai penktadienį pranešė frakcijos seniūno pavaduotoja Jurgita Kupčinskienė.

„Tai čia buvo tik toks pasitikrinimas. Ar apskritai koks nors proveržis gali būti „Vieningo Kauno“ frakcijoj?“ – BNS sakė Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūno pavaduotoja J. Kupčinskienė.

„Sakau proveržis, nes žmonės visiškai nereagavo. Gavom vienintelį atsakymą vieno žmogaus iš „Vieningo Kauno“ frakcijos, kuris parašė, kad išanalizavo teisės aktus ir nusprendė nepasirašyti“, – nurodė politikė.

Pirmasis apie tai pranešė naujienų portalas LRT. Teikimą dėl mero atleidimo gali siūlyti ne mažiau kaip trečdalis savivaldybės tarybos narių.

Konservatoriai Kauno miesto savivaldybės taryboje turi šešis atstovus, opoziciniai demokratai – tris iš 41 tarybos nario. Mero V. Matijošaičio vadovaujamam „Vieningam Kaunui“ taryboje atstovauja 32 politikai.

LRT J. Kupčinskienė sakė, jog demokratų partijos „Vardan Lietuvos“ politikai po atstatydinimu taip pat nepasirašė.

Konservatoriai pradėtą parašų rinkimą grindė tuo, jog V. Matijošaičio šeimai tęsiant verslą Rusijoje ir sudarinėjant naujus sandorius su sankcionuojamais Rusijos bankais yra sulaužyta mero priesaika, veiksmai nėra suderinami su miesto gyventojų interesu, priešiški valstybei.

Jei surinkti parašus surinkti būtų pavykę, dar reikėtų gauti Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo išvadą, ar tikrai meras sulaužė priesaiką, nevykdė įgaliojimų. Teismui pateikus teigiamą išvadą, už mero atleidimą iš pareigų turėtų balsuoti ne mažiau kaip trys penktadaliai tarybos narių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA