Nušalinti Lietuvos ir Vokietijos rungtynėse dirbę teisėjai | Kas vyksta Kaune

Nušalinti Lietuvos ir Vokietijos rungtynėse dirbę teisėjai

delfi.lt 2022/09/05 15:16
FIBA nuotr.

Remiantis Graikijos žiniasklaida, FIBA ėmėsi veiksmų po Lietuvos pateikto protesto po rungtynių su Vokietijos rinktine.

Graikijos naujienų portalas SDNA praneša, jog FIBA nuo tolimesnių Europos krepšinio čempionato rungtynių nušalino tris arbitrus, teisėjavusius Lietuvos ir Vokietijos rungtynėms.

Dvikovai vadovavo italas Manuelis Mazzoni, latvis Martinas Kozlovskis ir lenkas Wojciechas Liszka.

Primename, kad Lietuvos rinktinė protestavo dėl grubaus arbitrų neapsižiūrėjimo: trečiame kėlinyje nubaudę Vokietijos trenerį Gordoną Herbertą technine pražanga, teisėjai pamiršo skirti papildomą baudos metimą.

Apsižiūrėta buvo tik baigiantis paskutiniam ketvirčiui, tačiau tuomet jau vokiečiai nesutiko, jog lemiamomis sekundėmis į jų krepšį kristų baudos metimas.

Galiausiai Lietuva pralaimėjo po dviejų pratęsimų 107:109.

Lietuvos krepšinio rinktinės protestas dėl teisėjų klaidos pralaimėtose Europos čempionato rungtynėse su Vokietija tebuvo formalumas, iš kurio nieko išpešti nepavyko.

Naktį iš sekmadienio į pirmadienį Tarptautinės krepšinio federacijos Europos padalinys („FIBA Europe“) informavo, jog lietuvių protestas nebus nagrinėjamas.

Teigiama, kad Lietuvos delegacija neišlaikė numatytos procedūros rėmų ir per valandą nuo rungtynių pabaigos raštiškai nepateikė protestą pagrindžiančių argumentų.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA