Vidury magistralės Vilnius-Kaunas pamatę mergaitę, karo policininkai reagavo žaibiškai | Kas vyksta Kaune

Vidury magistralės Vilnius-Kaunas pamatę mergaitę, karo policininkai reagavo žaibiškai

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Rugpjūčio 24 d. Lietuvos kariuomenės Karo policijos kariai surado pasiklydusią mergaitę ir ją parvežė į namus. Mažoji nelaimėlė pastebėta viduryje magistralės Vilnius-Kaunas, mergaitė iš išgąsčio negalėjo pratarti nė žodžio.

Kaip nurodoma Lietuvos kariuomenės pranešime, trečiadienį prieš pietus Karo policijos kariai magistraliniame kelyje Vilnius–Kaunas, tarp pirmosios ir antrosios važiuojamųjų kelio juostų pastebėjo pasimetusią ir iš išgąsčio sustingusią mergaitę. Karo policijos kariai tuo metu vykdė karinio transporto kolonos palydą.

Norėdami išvengti avarijos ar žmonių aukų, karo policininkai veikė nedelsdami. Kad mergaitės nekliudytų iš galo atvažiuojančios transporto priemonės ir vienas iš karių galėtų ją saugiai paimti, vairuotojas su įjungtais šviesos ir garso signalais blokavo eismą ir mergaitę perkėlė į saugesnę vietą.

Karo policininkai bendravo su mergaite, bandydami išsiaiškinti bet kokią naudingą informaciją apie ją, tačiau vaikas buvo išsigandęs ir nekalbėjo.

Kariai, susisiekę su policijos pareigūnais, išsiaiškino, kad Trakų apylinkėse yra pranešta apie dingusį vaiką tokiu pačiu apibūdinimu kaip rasta mergaitė. Patikrinę informaciją, policijos pareigūnai pateikė detalesnius duomenis apie mergaitės tėvus ir jų gyvenamąją vietą bei paprašė parvežti mergaitę namo. Karo policininkai mergaitę nuvežė mamai ir įsitikinę, kad ji saugi, išvyko tęsti užduoties.

Karo policija – Lietuvos kariuomenės padalinys, vykdantis teisėsaugą, palaikantis saugumą ir tvarką Lietuvos Respublikos krašto apsaugos sistemoje Karo policijos įstatyme ir kituose teisės aktuose nustatyta tvarka. Pagrindiniai karo policijos uždaviniai yra nusikaltimų bei kitų teisės pažeidimų prevencija, jų atskleidimas ir tyrimas, tvarkos ir drausmės karinėse teritorijose bei kariuomenėje palaikymas, karinio transporto eismo saugumo priežiūra.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA