Bronzą iškovoję Lietuvos kanojininkai po dviejų valandų medalius iškeitė į sidabrinius | Kas vyksta Kaune

Bronzą iškovoję Lietuvos kanojininkai po dviejų valandų medalius iškeitė į sidabrinius

DELFI, „Kas vyksta Kaune“ inf. 2022/08/21 17:53

Lietuvos kanojininkai Henrikas Žustautas ir Vadimas Korobovas pasidabino Europos čempionato bronzos medaliais, o po dviejų valandų turėjo šiuos medalius atiduoti. Vietoje jų lietuviams įteikti sidabro apdovanojimai.

Kaip skelbia naujienų portalas „Delfi“, Vokietijoje vykstančiose Europos pirmenybėse lietuviai 200 m sprinto rungtyje distanciją įveikė per 37,595 sek. Iš pradžių buvo paskelbta, kad H. Žustautas ir V. Korobovas finišavo treti, vos 0,003 sek. nusileisdami ispanams Antoni Segurosui ir Alfonsui Benavidesui.

Vis dėlto teisėjai, peržiūrėję finalo vaizdo įrašą, klaidą ištaisė – lietuviai ir ispanai finišo tiesiąją kirto vienu metu, todėl sidabro medaliai skirti tiek vieniems, tiek kitiems. Oficiailiai abi įgulos distanciją įveikė per 37,592 sek.

Aukso medaliai šioje rungtyje atiteko per 36,919 sek. finale finišavusiems lenkams Aleksanderiui Kitewskiui ir Arsenui Sliwinskiui.

Šios pirmenybės Lietuvos sportininkams yra itin sėkmingos – H. Žustautas šeštadienį laimėjo auksą vienviečių kanojų 200 m sprinte, Ignas Navakauskas su Artūru Seja iškovojo bronzą dviviečių baidarių 200 m rungtyje, o Andrejus Olijnikas ir Mindaugas Maldonis bronza džiaugėsi olimpinėje 500 m baidarių rungtyje.

A. Olijnikas ir M. Maldonis / LBKIF nuotr.

H. Žustautas ir V. Korobovas po savo sidabriniu tapusio bronzinio finalo dar dalyvavo ir 500 m rungties finale, tačiau jam jėgų pritrūko – pagrindine laikytoje distancijoje kanojininkai liko devinti.

Lietuvos sportininkus su pergalėmis Europos pirmenybėse sekmadienio vakarą pasveikino premjerė Ingrida Šimonytė: „Neabejoju, kad atstovaujate Lietuvai su tokiu pat pasididžiavimu, kokį jaučiame mes, stebėdami jūsų meistriškumą ir ryžtą, šiomis savaitėmis vainikuotus medaliais. Nuoširdžiai sveikindama su šiais pasiekimais tikiuosi, kad tiek šis pasididžiavimo jausmas, tiek pergalės lydės jus ir ateityje.“

Rugpjūčio 11-21 dienomis be jau paminėtų apdovanojimų Mykolas Alekna pelnė auksą lengvosios atletikos disko metimo varžybose, vicečempionu pratimų ant skersinio rungtyje tapo gimnastas Robertas Tvorogalas, bronzos medaliais pasipuošė irkluotojai Dovydas Nemeravičius ir Armandas Kelmelis (vyrų porinės dvivietės valties plaukime).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA