Lenkijoje ir Kaune pagerbtas S. Dariaus ir S. Girėno atminimas | Kas vyksta Kaune

Lenkijoje ir Kaune pagerbtas S. Dariaus ir S. Girėno atminimas

Kaune pagerbtas S. Dariaus ir S. Girėno atminimas / Kaunas.lt nuotr.

Šiais metais minimos 89-osios lakūnų Stepono Dariaus ir Stasio Girėno transatlantinio skrydžio metinės. Šia proga Lenkijoje ir Kaune tradiciškai vyko lakūnų pagerbimo ceremonija.

Minėjime dalyvavo Kauno rajono savivaldybės tarybos nariai Rasa Kazakevičienė ir Jonas Mykolaitis, Lietuvos ambasadorius Lenkijoje Eduardas Borisovas, Europos parlamentarė, Lenkijos Šeimos, socialinės politikos ir darbo ministrė Elžbieta Rafalska, vietos bendruomenė, rašoma Kauno rajono pranešime žiniasklaidai.

„Steponas Darius ir Stasys Girėnas – mūsų tautos ryžto, drąsos, meilės Tėvynei simbolis. Kaip „Lituanicos“ sparnai sujungia du krantus, taip jie sujungia dviejų valstybių nuoširdų bendradarbiavimą. Ačiū Jums už draugiškos kaimynystės pavyzdį! Taikos ir ramybės jūsų bei mūsų namams!“, – renginyje kalbėjo Kauno rajono savivaldybės tarybos narė Rasa Kazakavičienė.

Lakūnų žūties vietą prižiūri Mislybužo lietuvių bendruomenė, Myslibužo miesto savivaldybė, vietos gyventojai. Pakaunės savivaldos atstovai dėkojo visiems už šios ypatingos Lietuvai vietos įprasminimą ir priežiūrą.

Atminimas pagerbtas ir Kaune

Penktadienį atminimo vainiką Aukštųjų Šančių karių kapinėse padėjo ir Kauno savivaldybės atstovai bei bendruomenė.

„Šiandien Kaune paminėtos 89-osios lakūnų Stepono Dariaus ir Stasio Girėno transatlantinio „Lituanica“ skrydžio ir tragiškos žūties metinės. Jų žygis išgarsino Lietuvos vardą pasaulyje, o lakūnų skrydis aviacijos istorijoje vertinimas kaip vienas tiksliausių. Įveikta net 6411 km, o ore išbūta 37 val. 11 min. Jie visada liks drąsūs aviacijos ir mūsų tautos didvyriai, ryžtingai siekę savo tikslo”, – rašoma Kauno savivaldybės „Facebook” paskyroje.

„Kas vyksta Kaune” primena, kad 1933 m. garsieji pilotai lėktuvu „Lituanica“ išskrido iš Niujorko į Kauną, perskrido Atlanto vandenyną ir liepos 17 d. žuvo, lėktuvui nukritus Pščelniko miške.

Skrydis tarp dviejų žemynų truko 37 val. 11 minučių, įveikta 6 411 kilometrų. Jis tapo vienu ryškiausių Lietuvos istorinių įvykių, nes buvo antras tuo metu skrydžio be nusileidimo pasiekimas aviacijos pasaulyje, įėjęs į transatlantinių skrydžių istoriją.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA