Iškilmingas Valstybės dienos minėjimas Kaune: nemokami koncertai ir edukacinės veiklos | Kas vyksta Kaune

Iškilmingas Valstybės dienos minėjimas Kaune: nemokami koncertai ir edukacinės veiklos

BNS 2022/07/06 09:04
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Lietuvoje trečiadienį švenčiama Karaliaus Mindaugo karūnavimo arba Valstybės diena: tradiciškai šventiniu akcentu vakare taps pasaulyje vienu metu giedama „Tautiška giesmė“.

Daugelyje savivaldybių šią dieną vyks šventiniai koncertai, parodos, ekskursijos.

Vilniuje, Prezidentūroje, šalies vadovas Gitanas Nausėda daugiau kaip 50 Lietuvos ir užsienio piliečių už išskirtinius darbus bei Lietuvos vardo garsinimą įteiks valstybės ordinus ir medalius.

Vidurdienį Simono Daukanto aikštėje prezidentas su Lietuvoje viešinčia Moldovos vadove Maia Sandu (Maja Sandu) sveikins susirinkusiuosius, vyks iškilminga valstybės vėliavų pakėlimo ceremonija.

Liepos 6-ąją Kaune taip pat vyks iškilmingas minėjimas, nemokami koncertai ir edukacinės veiklos. Valstybės dienos kulminacija tradiciškai taps festivalis „Operetė Kauno pilyje“, nusipelniusių kauniečių apdovanojimų ceremonija.

Šventės proga Vilniuje ir Kaune viešasis transportas veš nemokamai.

Trečiadienio vidurdienį, Kaune, Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje, prasidės Kauno apskrities Vytauto Didžiojo šaulių 2-osios rinktinės motošaulių ir Kelių policijos pareigūnų motorizuotas žygis per Lietuvą, skirtas Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo ir Tautiškos giesmės dienai paminėti.

Žygio dalyviai su kovine šaulio ekipuote ir ginkluote planuoja keliauti keturias dienas maršrutu Kaunas-Palanga-Šiauliai-Panevėžys-Kernavė. Viešose erdvėse vyks susitikimai su visuomene, savo veiklas ir darbus pristatys šauliai, policijos pareigūnai, ugniagesiai, paramedikai, Nacionalinio kraujo centro atstovai, Krašto apsaugos savanorių pajėgų kariai.

Trečiadienį švenčiama Valstybės diena žymi Mindaugo karūnavimą Lietuvos karaliumi 1253 metų liepos 6 dieną.

Ši diena valstybės švente paskelbta 1990 metais, Lietuvai atkūrus nepriklausomybę.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA