Šilainiuose rengiamas paramos koncertas: atvyksta muzikos grupė iš Ukrainos | Kas vyksta Kaune

Šilainiuose rengiamas paramos koncertas: atvyksta muzikos grupė iš Ukrainos

Muzikos grupė iš Ukrainos „Nendrių katinas“ / Organizatorių nuotr.

Lietuvių tauta visomis išgalėmis stengiasi padėti Ukrainos žmonėms. Šįkart organizuojamas paramos koncertas, kuriame sukauptos lėšos bus skirtos Ukrainos oro pajėgoms. Nemokamas labdaros ir paramos koncertas vyks Kaune, „Bernelių užeiga“ restorane, Šilainiuose, birželio 29 dieną. Koncerto trukmė nuo 20 val. iki 23 val.

Koncerte dalyvaus muzikos grupė iš Ukrainos „Nendrių katinas“ („Ocheretyany Kit“), nuo 2014 metų priklausanti savanorių organizacijai „Muzikos batalionas“, kuri renka paramą ir oficialiai padeda ginkluotoms Ukrainos pajėgoms techninėmis priemonėmis ir kultūros programa. Ši grupė buvo įkurta 1995 m. „Ocheretyany Kit” yra Ukrainos roko, folk-roko festivalių dalyvė ir yra išleidusi net septynis albumus.

Savo koncertuose grupė renka lėšas Ukrainos oro pajėgoms, kurios bus skirtos įsigyti reikiamiems aeronavigaciniams prietaisams „Garmin Aera 660“. Vieno tokio prietaiso kaina šiuo metu yra 954 eurai. Kol kas nupirkti ir Ukrainos oro pajėgoms perduoti vos 4, trūksta dar 25 vienetų.

Padedant Ukrainos kultūros ministerijai bei labdaros fondui „Kolo“, grupė trumpam atvyko į Lietuvą ir rengia koncertus, kurių tikslas – padėkoti lietuviams už pagalbą bei paramą Ukrainai prieš Rusijos agresiją. Taip pat supažindinti su Ukrainos kultūra.

Visi norintys prisidėti ir paklausyti šios grupės laukiami birželio 29 dieną „Bernelių užeigoje“ Šilainiuose, adresu Baltų pr. 81.

Daugiau apie grupę galite skaityti čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA