Kaune užgimęs Kamerinis cirkas kviečia į projekto „Laimės fabriko dirbtuvės“ pasirodymus | Kas vyksta Kaune

Kaune užgimęs Kamerinis cirkas kviečia į projekto „Laimės fabriko dirbtuvės“ pasirodymus

Kamerinis cirkas / Organizatorių nuotr.

Vaikų užimtumu besidomintys kauniečiai žino apie Žemuosiuose Šančiuose įkurtą Kamerinį cirką bei jame veikiančią Baltijos cirko studiją – „Kauno cirko meno akademija”. Akademijos auklėtinius jau eilę metų kauniečiai ir miesto svečiai gali matyti įvairių miesto švenčių, festivalių, iškilmių metu, galbūt jau yra apsilankę Kameriniame cirke, o didelė dalis žiūrovų – televizijos projektuose.

Šių metų balandžio 5 dieną startavo projektas „Laimės fabriko dirbtuvės”. Pirmasis etapas vyko dalyvaujant teatro, cirko artistui-pedagogui iš Nyderlandų Marco Bonisimo. Kuris 10 dienų svečiavosi Lietuvoje ir šios viešnagės metu dalijosi savo patirtimi su įvairaus amžiaus ir pasirengimo lygiu cirko meno gerbėjais. Projektas dalinai finansuojamas Lietuvos kultūros tarybos, dėl to visos veiklos buvo nemokamos.

M. Bonisimo įnešė kitokio cirko į studijos auklėtinių suvokimą. Dar planuodamas atvykimą į Lietuvą paprašė įtraukti į Baltijos cirko organizuotus nemokamus pasirodymus Ukrainos vaikams pabėgėliams, ką vėliau ir įgyvendino.

Visą vasarą savaitgaliais Kameriniame cirke turėjo vykti antrojo etapo „Laimės fabriko dirbtuvės” – jau be M. Bonisimo, tačiau taikant jo metodikas. Ši dalis pasikoregavo ir dirbtuvės keliauja po Lietuvą – Kauno cirko meno akademijos auklėtiniai „Laimės fabriko dirbtuves” jau surengė Drėvernoj, Pagėgiuose, Lazdijuose, Pasvalyje, Birštone ir Vilniuje.

Sekmadienį, birželio 19 dieną, mūsų gimtajame Kaune Kameriniame cirke vyks Kauno cirko meno akademijos metinis pasirodymas, jo metu taip pat vyks „Laimės fabriko dirbtuvės”. O į patį renginį mielai sutiko atvykti ypatingas svečias – cirko studija iš Rygos „Melanžas”. Daugiau apie renginį čia.

Kamerinis cirkas kviečia registruotis norinčius tel.: 867016445. Kamerinio cirko adresas Drobės g. 31, Kaunas. Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook”.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA