Po „Kas vyksta Kaune“ publikacijos D. Matijošaitis prisiminė savo pareigas | Kas vyksta Kaune

Po „Kas vyksta Kaune“ publikacijos D. Matijošaitis prisiminė savo pareigas

R. Tenio nuotr.

Savaitgalį paviešinus, kad Kauno savivaldybės tarybos narys ir mero sūnus Dainius Matijošaitis daugiau nei metus vėluoja pateikti privačių interesų deklaraciją, politikas suskubo deklaruoti įmones, su kuriomis yra susijęs. Dokumentas Privačių interesų registre (PINREG) įkeltas antradienį, bet kai ką D. Matijošaitis pasirinko nutylėti.

Apie pateiktą D. Matijošaičio privačių interesų deklaraciją trečiadienį „Kas vyksta Kaune“ informavo Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) atstovė komunikacijai ir tarptautiniam bendradarbiavimui Eglė Ivanauskaitė. Raginimo deklaruoti interesus komisija nebesiųs, nes politikas atliko prievolę balandžio 12 d.

Deklaracijoje D. Matijošaitis įvardija einantis pareigas 12-oje darboviečių, tarp jų – Kauno miesto savivaldybės administracija bei ne pelno siekiantis Irenos Matijošaitienės fondas. Daugelyje įstaigų verslininkas ir Kauno tarybos narys užima direktoriaus arba pirmininko pareigas, o „Vičiūnų grupėje“ yra prekybos ir marketingo vystymo vadovas.

Pagal naujausią deklaraciją, politikas yra 11-os įmonių akcininkas arba valdybos narys, visuomeninės organizacijos „Vieningas Kaunas“, Irenos Matijošaitienės fondo ir Lietuvos automobilių sporto federacijos narys, taip pat klasifikatoriuje neįvardytais ryšiais susijęs su bendrovėmis „Vichiunai Nordic AS“ ir „Vichiunai Europe N.V.“.

D. Matijošaičio privačių interesų deklaraciją rasite čia.

Paminėtina, kad tarybos narys deklaracijoje nenurodė savo širdies draugės odontologės Monikos Pitkauskaitės, su kuria Kaune augina du sūnus. Pagal Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymo 6 str., deklaruojantis asmuo deklaracijoje privalo nurodyti sutuoktinio, sugyventinio, partnerio vardą, pavardę, asmens kodą bei darbovietes ir (ar) einamas pareigas.

Remiantis Civilinio kodekso 3.229 str., sugyventiniais gali būti laikomi asmenys, kurie bendrai gyvena ne mažiau kaip vienerius metus neįregistravę santuokos, turėdami tikslą sukurti šeiminius santykius. Ryšio su maisto technologe Loreta Stonkiene nėra deklaravęs ir Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Paradoksalu, jog apie D. Matijošaitį ir poros pirmagimį užsimenama darbovietės svetainėje skelbiamame M. Pitkauskaitės reziumė, tačiau tarybos narys nemato reikalo deklaruoti šiuos santykius oficialiame dokumente, kuriam galioja įstatymuose įtvirtinti skaidrumo standartai.

Primename, kad D. Matijošaitis pateikti privačių interesų deklaraciją atnaujintoje PINREG sistemoje vėlavo daugiau nei metus, paskutiniai VTEK turėti duomenys buvo 2019-ųjų. Registrų centro duomenimis, su tarybos nariu susijusios įmonės per 2020 m. gavo 728 mln. eurų pajamų, o bendras grynasis jų pelnas siekė daugiau nei 18 mln. eurų.

Pagal Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymą, pasikeitus deklaruotiniems duomenims, asmuo patikslinti arba papildyti deklaraciją privalo ne vėliau kaip per 30 kalendorinių dienų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA