Sinoptikai: maloni šiluma neužsibus | Kas vyksta Kaune

Sinoptikai: maloni šiluma neužsibus

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Ketvirtadienio naktį, nešamas šiltojo fronto, per Lietuvą keliavo debesų masyvas. Jis atnešė drėgnus, tačiau po truputį šiltėjančius orus. Šio atmosferos fronto įtaka bus dar jaučiama ir pirmoje dienos pusėje.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, antroje dienos pusėje lietus pasitrauks ir orai darysis šiltesni. Tarp debesų jau dažnai pasirodys pragiedrulių. Pūs vidutinio stiprumo pietų, pietvakarių vėjas. Prie Baltijos vėjo gūsiai retkarčiais pasieks 15-17 m/s.

Aukščiausia temperatūra daug kur pašoks 11-14, Pietų Lietuvoje vietomis ir iki 15 laipsnių šilumos ir tik kai kuriuose šiauriniuose rajonuose oras spės sušilti iki 10 laipsnių.

Penktadienį į Lietuvą atkeliaus jau šaltasis atmosferos frontas. Vėl intensyviau pradės kristi krituliai, daugiausia lietus. Naktį vietomis galima perkūnija. Stiprės pietinių krypčių vėjas.

Naktį kai kur, dieną jau daug kur vėjo gūsiai įsismagins iki 15-20 m/s, vietomis ir iki 22 m/s. Šis gūsingas vėjas išstums šilumą ir atneš vėsesnius orus. Naktį temperatūra svyruos tarp 2-7, dieną oras įstengs sušilti vos iki 5-10 laipsnių šilumos.

Iš mūsų regiono ciklonai nepasitrauks ir savaitgalį. Naktimis vietomis, dienomis daug kur prognozuojami krituliai. Išliks gana vėjuota. Šeštadienis žada būti truputį šiltesnis, o sekmadienį ir vėl greičiausiai atvės.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA