Kaunas neplanuoja į renginius kviesti E. Dragūno, G. Paškevičiaus ir „Rebelheart“ | Kas vyksta Kaune

Kaunas neplanuoja į renginius kviesti E. Dragūno, G. Paškevičiaus ir „Rebelheart“

DELFI nuotr., „Kas vyksta Kaune“ montažas

Trečiadienį savo socialiniame tinkle „Facebook“ žinomas žurnalistas Andrius Tapinas pasidalino Arūno Valinsko kreipimusi ir tuo pačiu raginimu visoms Lietuvos savivaldybėms boikotuoti atlikėjus, kurie apie karą Ukrainoje įšreiškė kontraversiškas nuomones. Į juodąjį sąrašą, kurį ketina sekti ir Kauno miesto savivaldybė, pakliuvo Egidijus Dragūnas, Gytis Paškevičius ir grupė „Rebelheart“.

„Pirmasis buvo Egidijus Dragūnas-Selas. Jis pareiškė, kad tai, kas vyksta Ukrainoje yra „natūralus pasaulio apsivalymas“. Dėl šito nupušėlio ignoravimo jau esu kreipęsis į žiniasklaidos priemones.

Kai pradėjo kilti bangos, Selas pareiškė, kad yra už taiką ir esą pervedęs į paramos Ukrainai fondą 50 000 eurų. Nors jokių dokumentų nepateikė. Dar vienas eilinis apgailėtinas melas, gelbstint savo kailį. Gaila, bet vienu durniumi kaime nesugebėjome apsiriboti.
Gytis Paškevičius pritarė savo užauginto ir „išauklėto“ sūnelio nuomonei, kad visi tie vaizdai iš Ukrainos su žuvusiais vaikais ir civiliais yra inscenizacijos, suvaidintos samdytų aktorių.

Lyg to būtų maža, tarytum Pilypas iš kanapių į trasą iššoko ir grupės „Rebelheart“ lyderis Darius Mickus, pareiškęs, jog visa tai, kas vyksta Ukrainoje yra ne kas kita, kaip benderovcų organizuotas „savų šaudymas į savus“. Kažkur girdėta, tiesa? O kur dar J. Statkevičius, Ž. Tratas?

Karo akivaizdoje tokios, atsiprašant, nuomonės nėra demokratijos ir žodžio laisvės išraiška. Tai yra paprasčiausiai pritarimas karui ir Rusijos agresijai, atviras stojimas žudikų pusėn. Už tokius dalykus turėtų būti baudžiama kaip už sovietų okupacijos neigimą, nacistinės ir sovietinės atributikos platinimą. Tačiau didžiausia bausmė tokiems būtų visuomenės požiūris.

Todėl kreipiuosi į visas 60 Lietuvos savivaldybių su nuoširdžiu prašymu – organizuodami įvairiausius renginius ir miesto šventes (kurios rengiamos už mokesčių mokėtojų pinigus), tiesiog pamirškite šiuos veikėjus – Egidijų Dragūną, Gytį Paškevičių, grupę „Rebelheart“. Deja, bet manau, kad sąrašas negalutinis“, – rašė Andrius Tapinas.

Visą įrašą galite rasti žemiau:

Portalas „Kas vyksta Kaune“ pasiteiravo, ar Kauno miesto savivaldybė planuoja prisijungti prie šios iniciatyvos ir ateityje į miesto šventes nekviesti šių atlikėjų.

„Minėti atlikėjai į Kauno miesto savivaldybės organizuojamus renginius nebus kviečiami“, – komentavo Kauno miesto savivaldybės ryšių su visuomene skyriaus specialistė Živilė Masytė.

Išsakytos nuomonės sukėlė ažiotažą

Primename, kad kovo pradžioje Egidijus Dragūnas savo socialiniuose tinkluose paskelbė kontraversišką vaizdo įrašą karo Ukrainoje tema, kuriame jis teigia, kad vykstantis karas neva yra „natūralus planetos išvalymas“. Replikos sulaukė didelio pasipiktinimo iš žinomų žmonių, grupės SEL muzikantai nusprendė daugiau su atlikėju nekoncertuoti, buvo pradės ikiteisminis tyrimas.

Tuo tarpu grupės „Rebelheart“ vokalisto Dariaus Mickaus vardu pasirodžiusios įžvalgos apie karą taip pat sulaukė didelio pasipiktinimo. Žinutėje buvo skelbiama, kad „fašistai banderovcai patys žudo savus“.

„O tiesa tokia, ne Putinas, Medvedevas ar Nausėda šaudo į pačius savo senolius, vaikus, moteris, net naminius gyvūnus! O nusikaltę nacikai, neonaciai, fašistai banderovcai patys žudo savus, nes supranta, kad jau jiems galas, neišleidžia savų žmonių iš griuvėsių, tiesiog šaudo vietoj!!! Užminuoja mokyklas ir darželius pačių savų vaikų ir taip be galo tokioms baisybėms!!!“, – taip buvo rašoma socialiniame tinkle „Facebook“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA