Po skandalingų E. Dragūno pasisakymų grupę SEL palieka visi muzikantai | Kas vyksta Kaune

Po skandalingų E. Dragūno pasisakymų grupę SEL palieka visi muzikantai

delfi.lt 2022/02/28 11:12
E. Dragūnas / DELFI nuotr.

Ukrainos bandymo atsilaikyti prieš Rusijos agresiją akivaizdoje, visame pasaulyje vykstant palaikymo ukrainiečiams mitingams, vienas garsiausių Lietuvos atlikėjų Egidijus Dragūnas sukėlė dar vieną skandalą – socialiniame tinke „Instagram” teigė, jog tai, kas šiuo metu vyksta Ukrainoje, yra „natūralus planetos išvalymas“.

„Daugelis manęs klausia nuomonės, ką aš manau apie viską ir kodėl tyliu, kodėl nieko nepasakau. Mano nuomonė yra tokia: yra žmonės, kurie sukuria ginklą, yra žmonės, kurie paliečia ginklą, yra žmonės, kurie gali šaut į žvėrį, ir yra tie, kurie gali šaut į žmogų. Tai va tie, kurie ten sėdi ir šaudosi, vyksta natūralus planetos išvalymas. Tegu jie ten b… šaudosi, aš už taiką“, – vaizdo įraše sakė Selas. Tiesa, netrukus įrašas buvo ištrintas.

Tačiau šis jo pasisakymas įsiutino ne tik daugybę socialinių tinklų vartotojų, bet ir garsenybių, scenos kolegų. Įrašu pasidalino aktorė, TV laidų vedėja Indrė Stonkuvienė, dainininkas Justinas Jarutis.

Vėliau E. Dragūnas teigė, kad jam paskambino buvęs jo vadybininkas Martynas Tyla ir pasakė, jog kilo ažiotažas. Selas negailėjo keiksmažodžių Justinui Jaručiui ir teigė, jog pats Ukrainai paaukojo 50 tūkstančių eurų, tiesa, nepateikė jokių to įrodymų.

„Negaliu susilaikyti dėl šio žmogaus, visų pirma kaip mama, kaip žmogus, kuriam rūpi, kad nevyktų karas! Žūsta žmonės! Vaikai! Vyrai! Klausyti šio žmogaus vėpliojimų (ir nebejuokinga), gąsdina žmonių neadekvatumas. Sėdi sau, kelia taurę jis ir dar pasisako tokius š… – tikrai??? Natūralus planetos išvalymas?“, – pasidalindama vaizdo įrašu rašė I. Stonkuvienė.

Ji taip pat skatino nebepirkti bilietų į SEL koncertus ir užblokavo E. Dragūno „Instagram” paskyrą.

Vėliau „Facebook” pasirodė ir muzikos pasaulio profesionalų raginimų muzikantams nebebendradarbiauti su Selu ir nebelipti drauge su juo į sceną.

Pirmadienio rytą susivieniję muzikantai pareiškė atsisakantys koncertuoti su SEL.

„Pabrėžiame, kad visi iki vieno stipriai nepritariame Egidijaus komentarams (bei visiškai esam prieš kolegų atlikėjų žeminimą)“, – rašo muzikantai.

Pareiškimą pasirašė SEL klavišininkai Kasparas Meginis ir Mindaugas Balčiūnas, bosistas Julius Valančauskas, būgnininkas Jonas Butvydas, saksofonininkas Viktoras Woop, gitaristas Romas Rainys, vokalistė Silvija Pankūnaitė-Micutė.

Po kiek laiko E. Dragūnas paviešino kitus vaizdo įrašus, kuriuose sakė, kad nėra nei už rusus, nei už ukrainiečius, kad turi bičiulių tiek vienoje, tiek kitoje šalyje, ir viena, ko jis nori – tai taika. Šie vaizdo įrašai iš „Instagram” istorijų taip pat vėliau pašalinti.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA