A. Anušauskas: pradedami sudarinėti sandoriai dėl papildomos ginkluotės | Kas vyksta Kaune

A. Anušauskas: pradedami sudarinėti sandoriai dėl papildomos ginkluotės

BNS 2022/03/15 12:51
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Seimui svarstant gynybos biudžeto didinimą, jau sudarinėjami pirmieji sandoriai dėl papildomos ginkluotės, teigia krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.

„Sandorius jau pradedame sudarinėti. Pirmiausia sandorius sudarome tai įrangai, kuri Lietuvos kariuomenę pasieks šiais metais“, – antradienį žurnalistams Seime sakė ministras.

Jo teigimu, Lietuva pretenduoja į modernesnę ginkluotę.

„Yra gerų žinių iš mūsų sąjungininkų – dabar dar neįvardinsiu konkrečios įrangos, bet yra gerų žinių – tie arsenalai mūsų sąjungininkų mums irgi atsiveria“, – teigė A. Anušauskas.

„Būtent Lietuvą turiu galvoje, nes mes pretenduojame į tam tikrą ginkluotę, kuri yra aukščiau kotiruojama“, – pridūrė jis.

Seimas antradienį pirmą kartą svarsto Vyriausybės siūlymą šiemet iki 2,52 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP) didinti išlaidas gynybai ir papildomai skirti apie 258 mln. eurų.

Už šiuos pinigus ketinanama paankstinti jau suplanuotus įsigijimus: salvines ugnies sistemas, kovinius dronus, prieštankines sistemas, kitą ginkluotę, amuniciją, karių ekipuotę.

Asignavimus gynybai Lietuva didina Rusijai vasario pabaigoje pradėjus karą prieš Ukrainą. Baiminantis dėl saugumo regione, daugiau pajėgumų į Lietuvą atsiuntė ir sąjungininkai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA