Laisvės alėjoje sutikti kauniečiai pasakė, ar bijo karo | Kas vyksta Kaune

Laisvės alėjoje sutikti kauniečiai pasakė, ar bijo karo specialus reportažas

Rusijos kariuomenei vasario 24-ąją įsiveržus į Ukrainą ir karo pabėgėliams plūstelėjus į Europą, „Kas vyksta Kaune“ miestiečių paklausė, ar gimtinėje jie jaučia įtampą dėl gyvenimus griaunančio konflikto ir ką darytų analogiškam scenarijui pasikartojus Lietuvoje.

Laisvės alėjoje trečiadienio pavakarę kalbinti kauniečiai naujienų portalui sakė dėl įvykių Ukrainoje nerimaujantys, bet didelės įtampos ir baimės dėl savo saugumo šiuo metu nejaučiantys.

Žmonės pasiruošę kuo gali padėti nuo karo bėgantiems ukrainiečiams, o ką atsidūrę jų vietoje darytų patys, apsvarstę ne visi. Dalis kauniečių sakė, kad pirmiausia pasirūpintų šeimos, vaikų saugumu – išsiųstų į kaimą ar į užsienį, tada eitų kovoti už tėvynę.

Kiti ginklo į rankas imti nenorėtų, bet teiktų humanitarinę pagalbą. „Kas vyksta Kaune“ sutiktas šaulys pažymėjo, kad kovojant fronte reikia specialių žinių, o karo atveju darbo būtų visiems piliečiams, priešintis galima įvairiai.

Ukrainos Užsienio reikalų ministerija ketvirtadienį paskelbė, kad nuo Rusijos įsiveržimo žuvo virš 12 tūkst. agresoriaus karių. Rusijos Gynybos ministerijos teigimu, Ukraina prarado apie 3 tūkst. karių.

Jungtinių Tautų Organizacijos (JTO) ketvirtadienio duomenimis, konflikto metu 549 civiliai žuvo ir 957 buvo sužeisti, tačiau šie skaičiai gali būti gerokai didesni. JTO skaičiuoja, kad Ukrainą nuo vasario 24 d. paliko 2,3 mln. karo pabėgėlių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA