„BasketNews“ atsisako skelbti Rusijos krepšinio klubų rungtynių informacija | Kas vyksta Kaune

„BasketNews“ atsisako skelbti Rusijos krepšinio klubų rungtynių informacija

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Internetinės svetainės „BasketNews“ atstovai savo internetiniame puslapyje skelbia, kad priėmė sprendimą daugiau nebeskelbti jokios informacijos, kuri yra susijusi su Rusijos krepšinio klubų rungtynėmis.

„Rusijai be jokio pagrindo įsiveržus į Ukrainą ir pradėjus karo veiksmus prieš taikią šalį, pasaulis šiandien pasikeitė. Į pasikeitusio pasaulio realijas reaguoja ir tinklalapis „BasketNews“.

Kol Ukrainoje vyks karo veiksmai, „BasketNews“ priėmė sprendimą neskelbti jokios informacijos apie Rusijos krepšinio klubų rungtynes, šios šalies krepšinio rinktines, boikotuoti VTB Vieningosios lygos informaciją. Šis sprendimas galioja tiek lietuviškoje, tiek tarptautinėje „BasketNews“ versijoje“, – rašoma „BasketNews“ pranešime žiniasklaidai.

„Sportas Rusijoje visą laiką buvo naudojamas kaip propagandos įrankis ir gyvendami šalia šios šalies tai žinome geriau nei bet kas kitas, – sakė „BasketNews“ vadovas Jonas Miklovas.

„Ukrainos invazijos fone mes esame įsitikinę, kad yra neatsakinga skelbti naujienas apie klubus, kurie yra finansuojami tiesiogiai Rusijos valdžios, remiami jos naftos ar dujų bendrovių bei dėvi karines aprangas.

Šis veiksmas nėra nukreiptas prieš šiems klubams atstovaujančius žaidėjus, trenerius, vadovus ar jų fanus. Tai yra mūsų pozicija prieš visą grobikišką Rusijos politiką, kurios dalimi, deja, yra jos sportas“, – rašoma pranešime.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA