Svarbus pranešimas iš URM: ragina skubiai užsiregistruoti, atšaukiama dalis skrydžių | Kas vyksta Kaune

Svarbus pranešimas iš URM: ragina skubiai užsiregistruoti, atšaukiama dalis skrydžių

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Atsižvelgdama į kintančią saugumo situaciją Ukrainoje, Užsienio reikalų ministerija (URM) rekomenduoja atsisakyti nebūtinų kelionių į šią valstybę. Šalyje jau esančius Lietuvos piliečius prašoma įvertinti tolesnio buvimo šalyje būtinumą.

Ukrainoje liekančius Lietuvos piliečius URM ragina nedelsiant užsiregistruoti čia, kad prireikus ministerija galėtų su žmonėmis susisiekti dėl konsulinės pagalbos.

„Prašome išlikti budriems, sekti naujienas, informuoti artimuosius apie savo buvimo vietą ir vadovautis oficialiomis Ukrainos valdžios bei Lietuvos Vyriausybės rekomendacijomis. Primygtinai rekomenduojame nevykti į Krymą bei Donecko ir Luhansko sritis. Lietuvos Respublikos ambasada Ukrainoje ir toliau vykdo visas pagrindines funkcijas“, – nurodoma šeštadienį išplatintame URM pranešime.

Prireikus skubios konsulinės pagalbos, URM rekomenduoja kreiptis į Lietuvos ambasadą Kijeve, kurios kontaktai ir kita aktuali informacija pateikiama čia.

Taip pat primenama, kad Lietuvos piliečiai dėl konsulinės pagalbos gali kreiptis visą parą veikiančiu URM telefonu +370 5 236 2444 arba el. paštu pilieciai@urm.lt.

Ministerija rekomenduoja parsisiųsti programėlę „Keliauk saugiai“ ir gauti aktualią konsulinę informaciją, ministerijos pranešimus esant krizinei situacijai užsienio šalyje.

Naujienų agentūros BNS duomenimis, Estija šeštadienį taip pat paskelbė rekomendaciją susilaikyti nuo nebūtinų kelionių, o Latvija – savo piliečiams kuo skubiau palikti Ukrainą.

Rusija šeštadienį pranešė išsiuntusi dalį savo diplomatinių darbuotojų iš Ukrainos, esą baimindamasi Kijevo ir jo sąjungininkų „provokacijų“.

Tuo metu Nyderlandų oro linijos KLM šeštadienį iki atskiro pranešimo įšaldė reisus į Ukrainą. Sprendimą bendrovė paaiškino priėmusi dėl kelionių rekomendacijose minimo pavojaus ir saugumo padėties.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA