Iškilmingo priėmimo Kaune dalyviams gresia nemenkos baudos | Kas vyksta Kaune

Iškilmingo priėmimo Kaune dalyviams gresia nemenkos baudos

Priėmimas „Žalgirio“ arenoje / LRV nuotr.

Kilus pasipiktinimo bangai, kad Kauno – Europos kultūros sostinės (KEKS) atidarymo proga „Žalgirio“ arenos amfiteatre surengtame priėmime buvo nesilaikyta pandemijos valdymo reikalavimų, Kauno policija po aplinkybių patikslinimo nusprendė pradėti administracinę teiseną.

„Sulaukus Jūsų susidomėjimo ir užklausų dėl sausio 22 d. „Žalgirio arenoje“ vykusio priėmimo, papildomai informuojame, kad Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno miesto Nemuno policijos komisariato pareigūnai, po aplinkybių patikslinimo, vasario 4-osios popietę priėmė sprendimą pradėti administracinę teiseną pagal LR ANK 526 str. 3 d.“, – pranešė Kauno AVPK skyriaus atstovai.

„Toks sprendimas priimtas siekiant objektyviai ir tinkamai įvertinti viešojoje erdvėje pasirodžiusią informaciją apie galimą pažeidimą. Tyrimo ir informacijos imtis nėra maža, todėl visa tai vertinsime pradėtos teisenos metu“, – sako pareigūnai.

Kaip jau rašyta, priėmimas „Žalgirio“ arenos amfiteatre surengtas šeštadienį, likus porai valandų iki pagrindinio Kauno – Europos kultūros sostinės (KEKS) atidarymo renginio. Į jį iš viso kviesta apie 700 žmonių – valstybės vadovai, užsienio svečiai, ambasadoriai, miestų-partnerių delegacijų atstovai ir kauniečiai, prisidėję prie KEKS projekto.

Anot Kauno miesto mero patarėjo Tomo Jarusevičiaus apsaugos priemonės būdavo nuimamos tik užkandžiaujant arba kartais dėl triukšmo bendraujant.

„Tikrai buvo primygtinai ir griežtai prašoma dalyvių renginyje dėvėti apsaugos priemones ir net, sakyčiau, renginyje dalyvavusios premjerė su Seimo pirmininke uždavė labai aiškiai toną tam. Tikrai pavyzdingai visi stengėsi dėvėti respiratorius“, – sekmadienį BNS sakė patarėjas.

T. Jarusevičius teigė, kad respiratoriai buvo dalijami ir prie įėjimo į „Žalgirio“ arenos amfiteatrą. „Visi, kas tuo metu nelaikė taurių rankose ar sumuštinių, kitų vaišių, stengėsi dėvėti respiratorius. Žinau, kad daugelis su respiratoriais ir į lauką išėjo stebėti didžiojo atidarymo“, – tvirtino T. Jarusevičius.

Tačiau šeštadienį naujienų portalas lrytas.lt publikavo nuotraukas iš priėmimo, kuriose užfiksuoti apsaugos priemonių nedėvintys politikai. Šie vaizdai sukėlė pasipiktinimo bangą viešojoje erdvėje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA