Antrą trofėjų iš Dakaro parvežęs A. Gelažninkas: dabar nesinori nieko | Kas vyksta Kaune

Antrą trofėjų iš Dakaro parvežęs A. Gelažninkas: dabar nesinori nieko

delfi.lt / Dina Sergijenko 2022/01/16 21:51

Sekmadienį iš Dakaro ralio sugrįžo ne vienas ekipažas, sunkiausiose pasaulio varžybose atstovavęs Lietuvai. Vilniuje leidosi „Heston Airlines“, pirmasis lietuviškas klasikinių automobilių įskaitos ekipažas su Valdu Valiukevičiumi ir Pauliumi Kavaliausku, užėmusiais 11-ą vietą absoliučioje įskaitoje, taip pat – Gintas Petrus ir Šarūnas Paliokas, parsivežę Dakaro finišo medalius. Galiausiai pro atvykimo vartus žengė antrus metus iš eilės motociklininkų vienišių „Original by Motul“ įskaitą laimėjęs kaunietis Arūnas Gelažninkas.

Visus ekipažus pasitiko gausus gerbėjų būrys, šeimos nariai. Pavydžiui, G. Petrų suskubo apsikabinti abi atžalos, nešinos lietuviškos trispalvės spalvų balionais, V. Valiukevičių ir P. Kavaliauską su pirmuoju finišu ir sėkmingu debiutu sveikino ne tik artimieji, bet ir kolegos žurnalistai, mat V. Valiukevičius yra ir rašytojas bei žurnalistas.

„Visada sako, kad antrą kartą sunkiau, tai tikrai nebuvo lengva. Naujos patirtys, viskas kitaip, šįkart gal ir techninių nesklandumų daugiau buvo, bet viskas pavyko“, – džiaugėsi prieš žurnalistų mikrofonus stojęs A. Gelažninkas.

Anot jo, Dakaro ralis buvo kitoks nei praėjusiais metais. Tiesa, motociklininkas išdavė, kad norėjo ne tik vienišių įskaitoje nugalėti, bet ir geriau pasirodyti absoliučioje įskaitoje, tačiau šitai nepavyko.

„Organizatoriai pasistengė, kad trasa būtų saugesnė, tai leido išlikti daugiau sportininkų ir konkurencija išaugo“, – aiškino A. Gelažninkas.

Į Lietuvą sportininkas grįžo ne itin sveikas, parsivežė ir traumų. Pasirodo, po šeštojo greičio ruožo jis nebesugebėjo paeiti, bivake gydytojai akcentavo, kad yra plyšusi sausgyslė. Lietuviui teko ir gerti vaistus nuo skausmo, ir važiuoti kenčiant, tačiau grįžęs į Lietuvą jis iš karto skubės į kliniką tirtis, kas nutiko.

„Kol kas nežinau, ar važiuosiu kitąmet, dabar reikia pailsėti, nes kol kas tikrai nieko nesinori“, – neslėpė motociklininkas.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA