Vyriausybė spręs, ar laikinai stabdyti „gpasą” vaikams | Kas vyksta Kaune

Vyriausybė spręs, ar laikinai stabdyti „gpasą” vaikams atnaujinta

BNS 2022/01/12 08:04
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Vyriausybė trečiadienį spręs, ar laikinai sustabdyti reikalavimą į įvairias viešas vietas norintiems patekti vaikams iki 16 metų turėti galimybių pasą (gpasą).

Ministrų kabineto posėdžio išvakarėse premjerė Ingrida Šimonytė teigė, jog reikalavimas dėl „gpaso” bus sustabdytas penkioms savaitėms, tačiau dabar planuojama, kad šis dokumentas vaikams nebus taikomas maždaug pusantro mėnesio.

Kaip rašoma Vyriausybės nutarimo projekte, vaikams nuo 12 metų ir 2 mėnesių iki 16 metų „gpaso” nereikėtų iki vasario pabaigos, o nuo kovo 1-osios ši prievolė vėl atsirastų.

Dokumente numatyta, kad sugrąžinus „gpasą” vaikams testavimui bus pripažįstami PGR arba kaupinių testai mokyklose, kaip ir buvo iki šiol.

Premjerė aiškino, kad sprendimas stabdyti „gpaso” reikalavimą vaikams reikalingas siekiant neapkrauti COVID-19 testavimo infrastruktūros, kurios pajėgumų ir taip reikia Lietuvoje sparčiai plintant koronaviruso omikron atmainai.

Pasak sveikatos apsaugos viceministrės Aušros Bilotienės Motiejūnienės, pertrauka reikalinga siekiant pasiruošti įgyvendinti sprendimą pripažinti mokyklose atliekamus profilaktinius antigeno testus tinkamais „gpasui” gauti.

„Gpasas” 12 metų ir dviejų mėnesių amžiaus vaikams įvestas nuo gruodžio 28 dienos, be jo negalima lankytis prekybos, paslaugų ir pramogų vietose, bet dokumento nereikia mokyklose ar būreliuose.

Anksčiau „gpaso” reikėjo vaikams nuo 16 metų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA