Vietoje karantino A. Dulkys prakalbo apie kitą priemonę | Kas vyksta Kaune

Vietoje karantino A. Dulkys prakalbo apie kitą priemonę

delfi.lt / Jogintė Užusienytė-Četkauskienė 2022/01/10 13:44
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys sakė pirmadienį tarsis, kad būtų keičiamos izoliacijos taisyklės dėl omikrono, nors pripažįsta, kad tam tikros rizikos išlieka. Planuojama izoliacija trumpinti nuo 10 dienų iki 7 dienų.

„Sąžiningai kalbame apie situaciją, tai ji yra tokia, kad kelia nerimą. Tos tendencijos yra svarbiausios. Visi omikrono atvejai, kiek Lietuvoje yra jų nustatyta, nei vienas nesibaigia nei hospitalizacija, nei kažkokiu sunkesniu kitu atveju.

Vadinasi, čia argumentų nėra ir mūsų kaip tik yra tikslas svarstyti, galvoti apie tas priemones ir apie savo veiksmus, kurie mums padėtų išvengti karantino, kurie padėtų išlikti moksleiviams kontaktiniame mokyme. Šiandien vienas iš tokių klausimų, kurį svarstome, kurį diskutuojame, kai kuriuos tarpinius sprendimus esame priėmę, tai reikia peržiūrėti saviizoliacijos tvarkas ir taisykles.“

Jo teigimu, jeigu bent jau šiandien Lietuvai yra pavykę susitvarkyti apskritai su ligoninėmis, su pacientais ir jų skaičius pakankamai stabilus, nors tai ir gali keistis per kelias savaites.

„Šiandien turime užtikrinti, kad netrūktų ne tik lovų, ne tik įrengimų, bet ir specialistų, ekspertų, gydytojų, slaugytojų, kurie gali tuos pacientus prižiūrėti. Tam tikrų rizikų yra, nes omikronas nesirenka, ar tu pasiskiepijęs, ar nesiskiepijęs“, – tikino ministras.

„Šiandien galvojame trumpinti, jeigu dabar turime 10 dienų, tai galėtume pagalvoti apie tą trumpesnį laikotarpį, nes esame tame etape, kai turime rūpintis specialistais ne tik sveikatos apsaugos sistemoje, bet ir kitose valstybei svarbiose kritinėse funkcijose. Svarstysime iki 7 d.”

Ministras teigė, kad pirmadienį bus svarstoma, ar visiems taikys trumpesnę izoliaciją, ir tada žiūrės, kokie bus galutiniai sprendimai.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA