Senąją Zapyškio bažnyčią apgaubė garso ir šviesų šou | Kas vyksta Kaune

Senąją Zapyškio bažnyčią apgaubė garso ir šviesų šou

/ A. Aleksandravičiaus nuotr.

Prie senosios Zapyškio bažnyčios smalsuolius traukė įvairiaspalvis šviesų pasirodymas, čia buvo įgyvendinta kompozitoriaus Donato Bielkausko garso ir šviesų instaliacija – „Išaušriai“.

Išaušriai tai – nauja aušra bažnyčiai, nauja aušra kūrybai, naujos pradžios metams ir Jums – žiūrovams.

Išaušriai – įvietinta ir mistika dvelkianti garso ir šviesos instaliacija, pasakojanti ilgą Senosios Zapyškio bažnyčios istoriją, kurioje persipina sakralinė muzika, istoriniai tekstai ir patriotzimas. Garso takelis papildytas šviesų instaliacijomis ir efektais, kurie sukurs jautrią atmosferą ir leis pažinti Zapyškio bažnyčią iš kitų perspektyvų.

Įvietinti ir atmosferiniai „Išaušriai“ – gyventojų pasakojimų ir istorinių faktų atsispindys įtraukiantis į legendomis ir pasakojimais apipintą potyrį.

Garso ir šviesos instaliaciją dar bus galima pamatyti gruodžio 29 d., trečiadienį 18-21 val., šalia Senosios Zapyškio bažnyčios.

Apie autorių

Kompozitorius Donatas Bielkauskas (DONIS) – postfolkloro muzikos atlikėjas bei kūrėjas, itin savitai derinantis senąjį baltišką folklorą ir šiuolaikinės muzikos aranžuotes. Donato muzika gili, subtiliai išlaikyto ir didingo skambesio. Iškiliausiu DONIS darbu tapo karinio-istorinio folkloro motyvais paremtas albumas „Bite lingo“ (2006).

2007-ais metais pasirodė įsivaizduojamą Antikos dvasią perteikiantis CD „Alexandreia“, o 2010-asiais karinės-istorinės tematikos tęsinys – CD „Kas tave šaukia…“. Originali ir įvairialypė DONIS muzika skamba lietuvių režisierių teatro spektakliuose bei kino filmuose, yra gyvai pristatoma alternatyviuose festivaliuose, meno galerijose, tarptautiniuose kultūros renginiuose.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA