Kauno policija išreiškė padėką jiems talkinusiems „Gėrio sergėtojams“ | Kas vyksta Kaune

Kauno policija išreiškė padėką jiems talkinusiems „Gėrio sergėtojams“

Kauno apskrities VPK nuotr.

Artėjant gražiausioms metų šventėms Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – Kauno apskr. VPK) pareigūnai prisiminė prabėgusius metus, nuveiktus darbus bei jiems padėjusius piliečius. Šiais metais, prieš pat šv. Kalėdas, policijos pareigūnai padėkojo trims itin pilietiškiems ir ryžto reikiamą akimirką nepristigusiems gyventojams, kurie padėjo sulaikyti nusikaltimus vykdžiusius asmenis. Vienam iš jų už aktyvią pagalbą įteikta simbolinė angelo statulėlė „Gėrio sergėtojas“, kitiems – Padėkos.

Kaip skelbia Kauno apskrities VPK, šių metų rugpjūčio pabaigoje policijos pareigūnai sulaukė pranešimo, kad Kauno r., Garliavoje, Vytauto g., buvo pavogta piniginė. Ir nors Kauno rajono policijos komisariatas pradėjo ikiteisminį tyrimą, tačiau jiems talkinti pasiryžo ir garliavietis Tomas Putna. Apie nusikaltimą iš nukentėjusiojo sužinojęs Tomas, jau kitą dieną atpažino gatve vaikštinėjantį, galimai nusikaltimą padariusį asmenį, jį sulaikė ir perdavė policijos pareigūnams.

Šio pilietiško asmens dėka buvo atgautas visas nukentėjusiajam priklausęs turtas – piniginė su joje buvusiais pinigais bei kreditinėmis kortelėmis.

Tai tikrai ne vienintelis garliaviečio geras darbas, jam su kaimyne yra tekę rasti ir paspirtuką, o apie radinį pranešus policijos pareigūnams, paaiškėjo, kad šis yra vogtas. Už nepriekaištingą pilietinės pareigos atlikimą, aktyvią pagalbą, geranoriškumą ir bendradarbiavimą su policijos pareigūnais bei saugios aplinkos kūrimą bendruomenės labui, baigiantis metams, prieš pačias gražiausias žiemos šventes, Kauno rajono policijos komisariato viršininkas Aleksejus Chraminas įteikė T. Putnai simbolinę angelo skulptūrėlę „Gėrio sergėtojas“.

T. Putna pasakojo, jog sužinojęs apie šį įvertinimą liko labai maloniai nustebintas.

„Toks įvertinimas tikrai nėra kasdienis, todėl jaučiuosi labai gerai. Tačiau tikrai nemanau, kad elgiausi herojiškai, tikiu, jog kiekvienas žmogus pasielgtų taip pat“, – dėstė pilietiškas Kauno rajono gyventojas. Įdomus sutapimas, jog po šio įvykio vyras ir pats buvo nukentėjęs nuo ilgapirščių, tačiau pasitelkus policijos pagalbą – nusikaltėlis buvo sučiuptas kelių valandų bėgyje. „Policijos pareigūnams norėčiau palinkėti ištvermės, kantrybės nelengvame darbe, o žmonėms – pilietiškumo jausmo“, – artėjančių švenčių proga linkėjo garliavietis.

Tomas nėra vienintelis „Gėrio sergėtojas“, Padėkos raštai įteikti dar dviem pilietiškiems vyrams. Šių metų rugsėjo viduryje kaunietis Andrius V. pro langą pastebėjo du nepažįstamus asmenis, kurie apžiūrinėjo šalia stovintį automobilį.

Kilus įtarimams, kaunietis nedelsiant kreipėsi bendruoju pagalbos numeriu 112. Tačiau pastebėjus, kad matyti asmenys išdaužė automobilio stiklą, pagriebė ten esantį dviratį ir nuvažiavo, vyriškis išbėgo iš namų, sėdo prie automobilio vairo ir nusivijo įtartinus asmenis. Kaunietis pats sulaikė vieną iš minėtų vyrų ir perdavė jį į įvykio vietą atvykusiems policijos pareigūnams. Greitai policijos pareigūnai rado ir kitą su šiuo nusikaltimu susijusį asmenį.

Už drąsą, pilietiškumą, ryžtingumą, pagalbą policijos pareigūnams užkertant kelią nusikaltimui, Padėkos raštas įteiktas ir kėdainiečiui Tomui Š. Šių metų rugsėjo pradžioje kėdainiškis pastebėjo, kad nepažįstamas vyras išdaužė automobilio stiklą ir kėsinosi pagrobti ten esantį turtą. Tomas kreipėsi trumpuoju pagalbos numeriu, tačiau įtartinas asmuo, supratęs, kad buvo pastebėtas, spėjo pasišalinti. Kitos dienos popietę kėdainiškis pastebėjo naktį matytą vyrą ir, atpažinęs jį, vėl kreipėsi į policijos pareigūnus, kurie ir sulaikė įtariamąjį.

Ši tradicija Kauno apskr. VPK vyksta jau ne vienerius metus. Kauno policijos pareigūnai viliasi, kad ir ateityje galės padėkoti dar ne vienam pilietiškam gyventojui.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA