Kauno rajonas – tarp žaliausių šalies savivaldybių | Kas vyksta Kaune

Kauno rajonas – tarp žaliausių šalies savivaldybių

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Paskelbta 2021 metų žaliųjų savivaldybių reitingų lentelė, kurioje Kauno rajonas užėmė septintą vietą, nusileisdama tik šalies kurortams ir Lazdijų r. savivaldybei.

Kaip rašoma Kauno rajono savivaldybės pranešime žiniasklaidai, lentelę paskelbė naujienų portalas 15 min., o jos sudarytojai nevertino savivaldybių pagal turimus miškus, parkus, vandens telkinius ir kitus gyvosios gamtos kriterijus, o daugiausiai kreipė dėmesį į nuveiktus darbus aplinkosaugos srityje.

Tai daugiabučių renovacija, elektra varomų automobilių skaičius, biokuro dalis centriniame šildyme, tarša iš stacionarių objektų, dviračių takų ilgis, surūšiuotų atliekų kiekis, elektromobilių įkrovos stotelių ir elektrą gaminančių vartotojų skaičius.

Lyderė Birštono savivaldybė surinko 531,2 taško, antroje vietoje liko Palanga (416), trečioje Druskininkai (406), ketvirtoje Neringa (353,5), penktoje Trakų r. sav. (337,5), šeštoje Lazdijų r. sav. (331,1), septintoje Kauno r. sav.(323,1).

Lentelės gale atsidūrė Šalčininkų (160,2), Mažeikių (151) ir Pagėgių savivaldybės.

Reitingų sudarytojai pripažįsta, kad dalis kriterijų buvo palankesni populiariems kurortams, nes čia kuriama infrastruktūra ne tik gyventojams, bet ir turistams, šiam tikslui valstybė skiria daugiau lėšų.

Pagal elektros gamintojų skaičių Kauno r. savivaldybė atsidūrė trečioje vietoje, po Vilniaus r. sav. Ir Šilutės sav.

Kol kas tik 2,10 proc. pakaunės gyventojų važinėja elektrinėmis transporto priemonėmis. Pagal šį rodiklį Kauno rajonas yra devinta savivaldybė šalyje. Gausiausiu elektromobilių ūkiu gali pasigirti Neringa (5,79), Vilniaus miestas (5,30) ir Vilniaus r. (2,95).

Aukštesnę vietą lentelėje Kauno rajonui sukliudė ir vidutiniški daugiabučių renovacijos tempai – 26-ta vieta tarp 60-ties savivaldybių.

Didieji miestai į žaliųjų savivaldybių dešimtuką nepateko. Geriausiai pasirodęs Panevėžys užėmė 15 vietą, Vilnius 21, Šiauliai 22,- Alytus 26, Kaunas 38, Klaipėda 41.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA