Kauno lopšelio-darželio vaikai vieną spalio dieną atsimins ilgai | Kas vyksta Kaune

Kauno lopšelio-darželio vaikai vieną spalio dieną atsimins ilgai

Šonaslydžio diena lopšelyje-darželyje „Pagrandukas“ / „Pagranduko“ nuotr.

Kauno lopšelyje–darželyje „Pagrandukas“ spalio 15-oji buvo neeilinė diena. Nuo ryto vaikai su grupių mokytojomis diskutavo apie mėgstamiausius laisvalaikio užsiėmimus ir suprato, kad jų gali būti įvairiausių rūšių. Darželinukai taip pat turėjo unikalią progą susipažinti su šonaslydžiui paruoštais sportiniais automobiliais.

Kaip skelbiama „Pagranduko“ pranešime, mokytojos pristatė vieną iš populiarėjančių automobilių sporto šakų – šonaslydį (angl. drift) bei parodė ištraukas iš šonaslydžio varžybų. Diskusijos pakrypo apie automobilių saugumą ir saugaus elgesio taisykles.

Vaikai nudžiugo sužinoję, kad į svečius atvažiuos keli šios didelės bendruomenės automobilių sporto šakos atstovai ir mažieji turės unikalią galimybę gyvai pačiupinėti šiam sportui paruoštus automobilius.

Lopšelio-darželio direktorės pavaduotoja ugdymui Živilė Gadliauskaitė–Mikulskė pakvietė bmwfan.lt atstovus. Andrius Poška, Andrius Mikulskis, Andrius Vasiliauskas ir Eimantas Šukys į įstaigą atvyko savo išskirtinės išvaizdos automobiliais, kurie pritaikyti šonaslydžio sportui.

Ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus vaikai bei jų mokytojos naudojosi galimybe pasikalbėti su šonaslydžio sporto entuziastais, nuodugniai apžiūrėti specialiai šiam sportui ruoštus automobilius. Visi turėjo progą atsisėsti prie sportinio automobilio vairo, išmėginti sėdynės užsisegus saugos diržus ir pasimatuoti šalmus.

Vairuotojai suteikė unikalią galimybę išgirsti kaip garsiai riaumoja jų automobilių varikliai. Į akciją įsitraukė ne tik darželio auklėtiniai, bet ir jų tėveliai, kurie buvo ne ką mažiau susidomėję už savo vaikus.

Grupių mokytojos taip pat paruošė veiklos tęstinumą namuose, aptarę su savo tėveliais, vaikai išsirinko labiausiai patikusį iš keturių matytų šonaslydžio automobilių ir jį iliustravo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA