Savivaldybė siekia perimti dar vieną patrauklų sklypą Kauno centre | Kas vyksta Kaune

Savivaldybė siekia perimti dar vieną patrauklų sklypą Kauno centre

BNS 2021/10/19 12:38
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauno miesto savivaldybės taryba antradienį pritarė, kad Kauno centre esantis sklypas su nebaigtu statyti turgumi būtų paimtas visuomenės poreikiams, siekiant jame pastatyti vaikų darželį.

Kaip rašoma savivaldybės aiškinamajame rašte, Centro seniūnijoje yra tik penki vaikų darželiai ir jų nepakanka: 256–316 šioje seniūnijoje gyvenantys vaikai pastaraisiais metais nepatekdavo į pageidaujamą ugdymo įstaigą.

Savivaldybės skaičiavimais, norint užtikrinti poreikį, būtina Centro seniūnijoje kurti naują 12 grupių (200 vietų) ikimokyklinio ugdymo įstaigą. Be to, miesto centre trūksta patalpų švietimo pagalbos paslaugoms teikti.

Atlikus galimybių studiją paaiškėjo, kad vienintelis tinkamo dydžio sklypas, atitinkantis keliamus reikalavimus, yra Šiaulių gatvėje 30.

1,4347 ha sklypas nuosavybės teise priklauso valstybei, patikėjimo teise jį valdo Nacionalinė žemės tarnyba ir yra išnuomotas bendrovei „Stoties turgus“, jos 51 proc. akcijų turi Kauno savivaldybė.

Ši teritorija yra apleista, o nebaigtus statinius anksčiau mėginta parduoti.

Pritarus šio sprendimo projektui savivaldybės administracijos direktorius organizuos sklypo ir statinių paėmimą visuomenės poreikiams.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA