Ministerija nebekomentuos A. Dulkio sulaukiamų grasinimų | Kas vyksta Kaune

Ministerija nebekomentuos A. Dulkio sulaukiamų grasinimų

DELFI, BNS inf. 2021/10/18 14:47
DELFI nuotr.

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) pirmadienį informavo, kad daugiau komentarų apie sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio sulaukiamus grasinimus nebus dėl atliekamų tyrimų prokuratūroje ir policijoje.

„Gavus daug žiniasklaidos užklausų dėl sveikatos apsaugos ministro A. Dulkio sulaukiamų grasinimų, informuojame, kad daugiau komentarų ar detalių viešinimo šia tema nebus dėl šiuo metu prokuratūroje ir policijoje atliekamų tyrimų“, – SAM žinia pirmadienį pasidalijo „Delfi“.

Naujienų portalas primena sveikatos apsaugos ministrą A. Dulkį specialiame interviu teigus, jog gauna grasinimų dėl sprendimų valdant koronaviruso pandemiją, dėl to kreipęsis į policiją.

„Iš pradžių bandėme šeimoje žiūrėti į tai atlaidžiai, kaip į žaidimą. Bet ilgainiui tai darėsi vis mažiau panašu į žaidimą, buvo matyti organizuoti veiksmai. Dėl kai kurių atvejų jau esu kreipęsis į policiją“, – sakė ministras, paraginęs neliesti jo šeimos.

A. Dulkys teigė į savo darbinį el. paštą gaunantis tiesioginių grasinimų, bjaurios žinutės, kurių turinį tiesiog nepadoru cituoti, pasiekia ministro dukras.

„Ir nors žmonės slapstosi po įvairiais slapyvardžiais, noriu pasakyti, kad tokių dalykų netoleruosiu“, – „Delfi“ tvirtino jis.

Kaip skelbia naujienų agentūra BNS, prokuratūra pirmadienį nusprendė pradėti ikiteisminį tyrimą dėl sveikatos apsaugos ministro A. Dulkio terorizavimo. Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras sprendimą priėmė susipažinęs su ministro pareiškimu.

Pasak prokuratūros, pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl žmogaus terorizavimo, kai grasinama susprogdinti, padegti ar padaryti kitokią pavojingą gyvybei, sveikatai ar turtui veiką arba sistemingai bauginama naudojant psichinę prievartą.

Už tai gresia laisvės atėmimas iki ketverių metų. Ikiteisminį tyrimą pavesta atlikti Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams, tyrimą organizuos ir jam vadovaus Vilniaus apylinkės prokuratūros prokuroras.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA