Fiktyviais sandoriais juodus darbelius slėpęs veikėjas keliaus į teismą | Kas vyksta Kaune

Fiktyviais sandoriais juodus darbelius slėpęs veikėjas keliaus į teismą

delfi.lt 2021/10/18 11:48
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Teisiamųjų suole atsidurs kaunietis, kaltinamas 3 juridinių asmenų, kuriems pats faktiškai vadovavo, naudojimu neteisėtai veiklai nuslėpti. „Delfi“ šaltinių žiniomis, šis kaunietis – Antanas Kandrotas-Celofanas.

Ši byla atskirta iš kur kas didesnio tyrimo, kuriame jau priimtas apkaltinamasis nuosprendis (dar neįsiteisėjęs) dėl mokesčių vengimo ir beveik 60 tūkst. eurų pasisavinimo. Ikiteisminį tyrimą organizavo Kauno apygardos prokuratūra, tyrimą atliko Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Kauno apygardos valdybos pareigūnai.

Įtariamasis kaunietis – už finansinius nusikaltimus jau nuteistas ir gerai teisėsaugos pareigūnams žinomas asmuo. Trys su šiuo asmeniu susijusios FNTT pareigūnų tirtos bylos dėl galimo neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis, apgaulingo apskaitos tvarkymo, juridinio asmens naudojimo neteisėtai veiklai nuslėpti ir kt. šiuo metu nagrinėjamos Kauno teismuose. Be to, asmuo FNTT pareigūnų yra nubaustas administracine tvarka už statutinių valstybės tarnautojų nurodymų ar reikalavimų nevykdymą.

Ikiteisminio tyrimo, pradėto 2019 m., duomenimis, įtariamasis, būdamas trijų įmonių faktiniu vadovu, galimai prisidėjo darant finansinius nusikaltimus. Įtariama, kad bendrininkaujant su kitos įmonės faktiniu vadovu ir siekiant padėti jam išvengti mokesčių valstybei bei pasisavinti svetimas lėšas, buvo sukurta fiktyvių sandorių grandinė, kurioje įtariamasis galimai panaudojo savo valdomas įmones.

Siekiant užmaskuoti netikrus sandorius, įtariamasis savo trijų įmonių vardu galimai išrašė netikras sąskaitas faktūras už paslaugas, kurios iš tikrųjų nebuvo suteiktos. Netikros sąskaitos buvo įtrauktos į neva paslaugas gavusios įmonės apskaitą ir tokiu būdu valstybei buvo nesumokėta per 13,2 tūkst. eurų ir pasisavinta beveik 60 tūkst. eurų.

Ikiteisminį tyrimą organizavo Kauno apygardos prokuratūros Trečiojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras. Ikiteisminio tyrimo byla išsiųsta Kauno apylinkės teismo Kauno rūmams.

Už juridinio asmens panaudojimą neteisėtai veiklai nuslėpti teismas gali skirti griežčiausią bausmę – laisvės atėmimą iki dvejų metų.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA