Sezoninių darbų pabaiga – tinkamiausias laikas žvalgytis naujos žemės ūkio technikos | Kas vyksta Kaune

Sezoninių darbų pabaiga – tinkamiausias laikas žvalgytis naujos žemės ūkio technikos

Organizatorių nuotr.

Tiek stambesni, tiek dar tik įsitvirtinantys jaunieji ūkininkai puikiai žino, kad sezoniniams lauko darbams artėjant link pabaigos ateina ir šioks toks poilsio metas. Žinoma, užsiimantiems gyvulininkyste poilsio dienų tikrai nėra, visgi, vėlyvą rudenį bei žiemą darbų sąrašas dažnai susitraukia iki mažiausio galimo. Tiesa, kuomet darbus pabaigusi technika jau pastatoma žiemai, o derlius sandėliuojamas, galima skirti laiko sėkmingai ūkio plėtrai. Jei jau bent keletą sezonų planuojate atnaujinti techniką, tačiau vis atidėliojate dėl laiko ar pinigų trūkumo, šį rudenį nepraleiskite galimybės ir pasinaudokite proga modernizuoti savo ūkį.

Išanalizuokite visas finansavimo galimybes

Vis dėlto, kad ir kaip norėtųsi atnaujinti žemės ūkio techniką, tokie pirkiniai dažniausiai atidėliojami dėl finansinių priežasčių. Ne paslaptis, kad net ir kelerius metus naudotas, patikimo gamintojo traktorius gali atsieiti daugiau nei 145 000 eurų, tad natūralu, kad tokia suma priverčia gerai apmąstyti visas finansavimo galimybes.

Tokių pirkinių įsigijimą planavimą pradėkite nuo galimų paramos šaltinių įvertinimo. Europos Sąjunga gali suteikti finansavimą pagal jūsų vykdomą veiklą, ūkio dydį bei išlaidų poreikį. Vis tik, šios paramos suma tikėtina, jog padengs tik nedidelę dalį jūsų planuojamo pirkinio kainos.

Būtent todėl derėtų apsvarstyti galimybę pasiskolinti. Šiuo atveju jūsų lūkesčius geriausiai patenkintų paskola verslo investicijoms, kuria pasinaudoję galėsite įsigyti ilgalaikę ir patikimą techniką. Skolintis itin lanksčiomis sąlygomis patogu Uno, čia patyrę specialistai pasiūlys jūsų individualiai situacijai tinkamiausią sprendimą.

Žemės ūkis / Organizatorių nuotr.

Svarbiausia tinkamai įvertinti poreikius

Planuojant atnaujinti žemės ūkio techniką ne mažiau svarbu yra deramai įvertinti poreikius. Šiuolaikinė technika suteikia neribotas galimybe ūkininkauti kur kas paprasčiau, tačiau, visų pirma, derėtų kruopščiai išanalizuoti prioritetus.

Jei jau kuris laikas pastebite, kad technika dirba ne itin sklandžiai, o derlius nurenkamas nešvariai, derėtų įsigyti naują mašiną, kuri bus našesnė ir užtikrins nepriekaištingus darbo rezultatus.

Be to, daugumoje naujausių modelių yra įdiegtos savaime besimokančios sistemos, kurios padeda dirbti efektyviai ir itin patogiai. Pastarosios atpažįsta dirbamo lauko planą, leidžia lengvai valdyti kultūras bei itin švelniai apdoroja šiaudus. Tokios inovacijos sumažina išlaidas bei leidžia jūsų ūkiui veikti kur kas našiau.

Pasirūpinkite ne tik mašina

Tiesa, įsigydami naują žemės ūkio techniką – traktorių, kombainą, ekskavatorių ar bet kurią kitą mašiną, turėtumėte pasirūpinti ir jos stovėjimo vieta šaltuoju metų laiku. Tiesa, jei neturite angaro, kuriame technika galėtų saugiai žiemoti, pasirūpinkite aukštos kokybės tentu, kuris apsaugotų nuo kritulių ir permainingų orų bei užkirstų kelią galimiems pažeidimams.

Perkant laukų dirbimo mašinas verta iš anksto pasirūpinti ir bent paprasčiausiam remontui būtinais įrankiais, reikiamais tepalais bei kitomis einamosios priežiūros priemonėmis.

Tam, kad ūkio technika dirbtų sklandžiai ir jūsų investicijos atsipirktų kaip galima greičiau, būtina laiku pasirūpinti daugiausia trinties patiriančiomis detalėmis, sutepti jas specialiu tepalu, o esant būtinybei – išvalyti jose besikaupiančius nešvarumus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA