Kondicionieriai autobusuose: „Atvėsus orams, važiuojam lyg šaldytuvuose“ | Kas vyksta Kaune

Kondicionieriai autobusuose: „Atvėsus orams, važiuojam lyg šaldytuvuose“

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Viešuoju transportu keliaujantys kauniečiai ir vėl nepatenkinti. Karštomis vasaros dienomis portalo „Kas vyksta Kaune“ redakcija nuolat sulaukdavo skundų, kad ne visose viešojo transporto priemonėse veikia kondicionavimo sistemos, tačiau atvėsus orams keleiviai jau skundžiasi priešinga situacija, kad ypač autobusuose važiuoti yra per šalta.

„Karščiai baigėsi, o autobusuose kažkas pamiršo sureguliuoti temperatūrą, tai kartais įlipi iš gatvės lyg į šaldytuvą“, – rašo viena skaitytoja. Pasak jos, net ir vasaros dienomis kai kuriuose autobusų maršrutuose esą jai būdavo per šalta dėl nuolat veikiančių kondicionierių, o atvėsus orams, kaunietės siūlymas – išvis juos išjungti.

Tačiau ne visi keleiviai greičiausiai sutiktų su šios moters nuomone, nes kita skaitytoja, atvirkščiai, skundžiasi, kad dalyje miesto autobusų ir troleibusų kondicionieriai būna išjungti. „Jei nereiktų dėvėti kaukių, galima būtų ir pakentėti, bet su kaukėm ir taip sunku kvėpuoti, o jei dar ir karšta – tai išvis neįmanoma“, – portalui rašo ji.

Visoje šioje situacijoje, sunkiausia kompromisą rasti patiems vairuotojams ir bendrovei „Kauno autobusai“, kurios sprendimai lemia, kokioje temperatūroje Kauno gatvėmis važiuoja keleiviai.

„Šiuo metu Kaune kursuoja tik kiek mažiau nei 10 transporto priemonių, kuriose nėra įrengtų kondicionierių. Tačiau skundų, kad važiuoti yra per šalta, sulaukiame žymiai rečiau, nei prašymų, kad temperatūra transporte būtų žemesnė. Ypač dažnai keleiviai to prašė karščiausiomis liepos dienomis. Tačiau daugumoje transporto priemonių kondicionieriai reguliuojasi automatiškai, todėl vairuotojai neturi galimybės patys ją reguliuoti“, – sako bendrovės „Kauno autobusai“ atstovas Karolis Dekeris.

Tą patį tvirtina ir pakalbinti viešojo transporto vairuotojai. Esą, ryto metu, kol yra vėsu, dažniausiai kondicionieriai neveikia, tačiau orui šylant – įsijungia ir padeda transporto priemonėje palaikyti pastovią komfortabilią temperatūrą. Tačiau atsakymo, kiek laipsnių temperatūra automatiškai nustatyta viešajame transporte, nei kalbinti vairuotojai, nei K. Dekeris pateikti negalėjo.

„Tų, kuriems per vėsu, norisi paprašyti turėti papildomą drabužį, nes juk tiems, kuriems važiuoti per šilta nusirengti nuogai tikrai negalime pasiūlyti…“, – atsakydamas į portalo skaitytojų klausimus šypsosi K. Dekeris.

O besiskundžiantiems norėtųsi priminti, kad vos prieš keletą metų dauguma Kaune kursavusių autobusų ir troleibusų išvis neturėjo kondicionavimo sistemų. „Dabar tik dėl gatvių remonto darbų, kai negalima kelių maršrutų aptarnauti troleibusais, Kaune važiuoja vos kelios tokios transporto priemonės“, – sako „Kauno autobusų“ atstovas.

Pasak jo, visas bendrovės „Kauno autobusai“ kolektyvas supranta, kad kiekvieno kliento lūkesčiai yra labai individualūs bei stengiasi, kad miestiečių kelionės būtų maksimaliai patogios ir patikimos.

„Remontuojamos ir uždarytos gatvės, karšta vasara, pasaulinė pandemija visiems kelia papildomus iššūkius. Gerai suprantame, kad mūsų keleiviams, kaip ir juos vežantiems mūsų darbuotojams, tai sudėtingesnis metas. Dėkojame už jų visų kantrybę ir supratimą“, – pokalbį užbaigia K. Dekeris.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA