Aiškėja Petrašiūnuose ir Vaišvydavoje girdėto specialiųjų tarnybų aliarmo priežastis | Kas vyksta Kaune

Aiškėja Petrašiūnuose ir Vaišvydavoje girdėto specialiųjų tarnybų aliarmo priežastis papildyta

Skaitytojo nuotr.

Penktadienio pavakarę „Kas vyksta Kaune“ pasiekė ne vienas klausimas apie miesto gatvėmis skuodžiančius gaisrininkų ir greitosios medicinos pagalbos ekipažus. Pasirodo, ugnį tramdyti prireikė Girionyse – čia užsiliepsnojo Kauno miškų ir aplinkos inžinerijos kolegijos (KMAIK) pastatas.

„Gal žinote, kas nutiko Vaišvydavoje, nes namuose būdami girdime labai daug kaukiančių sirenų, tikrai neįprastai. Matėm tik pravažiuojančią gaisrinę su kopėčiom“, – apie 17 val. teigė portalo skaitytoja.

Kelias greitosios pagalbos medikų brigadas kauniečiai taip pat pastebėjo Petrašiūnuose – garsiniai signalai buvo girdėti iš namų. Skaitytojo vertinimu, aliarmas truko apie valandą, specialiosios tarnybos judėjo link Kauno marių.

Netrukus paaiškėjo didelio sujudimo priežastis – apie 18.30 val. portalą pasiekė skaitytojo nuotraukos iš Girionių gyvenvietėje esančios mokymo įstaigos. Liudininko teigimu, užsidegė kolegijos stogas, čia dirbo daug ugniagesių.

Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos budėtojas „Kas vyksta Kaune“ patvirtino, kad gautas iškvietimas į KMAIK, kur užsiliepsnojo palėpėje įrengtos patalpos. Šiuo metu gaisras jau likviduotas, tačiau pajėgos vis dar dirba nelaimės vietoje.

Pašnekovo teigimu, kolegijoje liepsnas malšino apie 20 ugniagesių. Teko ardyti pastato stogą, tačiau žmonės nelaimės metu nenukentėjo. Gaisro priežastis kol kas neaiški, ją nustatinės tyrėjai.

Papildyta 19.22 val.

Šiuo metu atostogaujantis kolegijos direktorius Vaidotas Lygis padarytos žalos detalizuoti negalėjo, tačiau pažymėjo, kad ji didelė: apgadinta ir nuardyta dalis stogo, sulietos perdangos.

Tiriama gaisro priežastis, tačiau darbuotojų spėjimu, greičiausiai lūžusi medžio šaka kliudė laidus, o nuo trumpojo jungimo tuoj pat užsiplieskė ugnis.

V. Lygio vertinimu, nelaimė neturėtų kliudyti pradėti naujuosius mokslo metus. Esą kompiuteriai, svarbūs dokumentai išnešti, tačiau vandens padaryta žala iki galo neaiški. Kolegija ketina skubiai tvarkyti stogą – tam viliasi sulaukti valstybės paramos.

KMAIK – specializuota aukštoji mokykla, ruošianti miškininkystės, sodininkystės, hidrotechninės statybos, nekilnojamojo turto kadastrinių matavimų specialistus ir suteikianti profesinį mokslinį laipsnį.

Kolegija savo ištakas skaičiuoja nuo 1927 m., kai Alytuje įsteigta Aukštesnioji miškų mokykla. 1939 m. mokykla buvo perkelta į Vilnių, o 1963 m. – į Girionis Kauno rajone. 2002 m. rugpjūčio 30 d. reorganizuota į valstybinę aukštąją mokyklą, suteikiant jai Kauno miškų ir aplinkos inžinerijos kolegijos pavadinimą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA