Sukūrė žemėlapį keliaujantiems su vaikais: sužymėti gamtos objektai, muziejai, žaidimų erdvės | Kas vyksta Kaune

Sukūrė žemėlapį keliaujantiems su vaikais: sužymėti gamtos objektai, muziejai, žaidimų erdvės

Žemėlapis keliaujantiems su vaikais./ Organizatorių nuotr.

Keliaujantiems su vaikais neseniai pristatytas specialus žemėlapis, kuriame pateikti gamtos objektai, pasivaikščiojimų takai, vandens telkiniai, muziejai, dvarai, žaidimų kambariai ir kiti lankytini objektai.

Žemėlapį inspiravo bendruomenė „Keliaujančios mamos“, joms talkino „Versli Lietuva“ ir Turizmo informacijos centrai visoje Lietuvoje.

Unikalus žemėlapis

Organizacijos „Keliaujančios mamos“ komunikacijos vadovė Agnė Chšanauskaitė teigė, kad tokį žemėlapį sukurti paskatino poreikis.

„Žemėlapių Lietuvoje sukurta įvairiausių, tačiau dar nei vienas nebuvo specialiai surinkęs objektų, palankių keliauti su vaikais. Dažnai mamos teiraudavosi, kokį pažintinį taką rekomenduotume aplankyti keliaujant su vaiku, kur būtų įmanoma pravažiuoti su vežimėliu, kur rasti nakvynės vietą, kurioje būtų vaikiškos lovytės, o kurios kavinės turi maitinimo kėdutes mažiesiems ir pan. Kadangi tai aktualu daugeliui šeimų, nusprendėme sukurti specialų žemėlapį“, – pasakojo A. Chšanauskaitė.

Ji teigė, kad visi žemėlapio objektai yra aplankyti organizaciją „Keliaujančios mamos“ vienijančių mamų, kurių yra apie 100 tūkst.

Vertina „lagaminais“

Kaip viskas vyksta? Mamos iš skirtingų Lietuvos miestų važiuoja į objektus ir įvertina juos pagal tam tikrus kriterijus.

Pagal pritaikymą lankytis su vaikais skiriama nuo vieno (aiškios nuorodos ir informacija) iki penkių „lagaminų“ (ne tik aiškios nuorodos, bet ir šiltas maistas netoliese, žaidimų erdvė, pritaikyta vaikų vežimėliams ir pan.).

Vertinimas suteikia informacijos ar lankytinoje vietoje yra kur pamaitinti ir pervystyti mažylį, informuoja ar saugu keliauti su mažaisiais bei pateikia daugybę kitų sklandžiai kelionei svarbių dalykų.

Žemėlapis keliaujantiems su vaikais./ Organizatorių nuotr.

Gausybė objektų

Žemėlapyje pateikta galybė objektų: apžvalgos aikštelės, pėsčiųjų takai, paplūdimiai ir vandens telkiniai, pilys/dvarai, baseinai ir spa, apžvalgos bokštai, dviračių takai, gyvūnų parkus, žaidimų erdvės ir pramogų parkai, muziejai ir teatrai, skulptūros ir paminklai, parkai, piliakalniai, kalnai, nakvynės vietos bei kiti objektai.

Šiuo metų žemėlapyje yra 222 objektai, dar 200 objektų bus netrukus suvesti. Turinys kuriamas mamų savanorių pagalba.

Žemėlapis nuolat pildomas, o prie jo kūrimo gali prisidėti kiekviena keliaujanti mama ar tėtis.

Žemėlapyje galima pasirinkti lankytinus objektus norimoje teritorijoje ar judėti nuo vieno miesto link kito bei rasti norimus objektus pagal kategoriją visoje Lietuvoje. Čia patogu iš anksto susidaryti kelionės maršrutą ir taip taupyti laiką.

Kilni misija

Dalis žemėlapyje esančių objektų yra komerciniai. A. Chšanauskaitė pažymėjo, kad tai daroma dėl kilnios misijos. „Komerciniai objektai įtraukiami į žemėlapį su sąlyga, kad sumokės simbolinį mokestį arba priims daugiavaikes mamas nemokamai. Projekto metu siekiame suteikti galimybę keliauti vienišoms daugiavaikėms mamoms“, – sakė projekto atstovė.

Surinktas mokestis skiriamas daugiavaikėms mamoms su mažaisiais keliauti: apmokamos kelionės, nakvynės išlaidos, nuperkami objektų lankymo bilietai ir pan.

Ką aplankyti Kaune ir netoliese

Žvilgtelkime, ką žemėlapis siūlo aplankyti Kaune. Kol kas čia siūloma nuvykti į zoologijos sodą „Zoopark” ir žaidimų erdvę „Curiocity” prekybos ir laisvalaikio centre Vytėnuose.

„Labai rekomenduojame lankyti ir gyvūnų ūkius, parkus ar zoologijos sodus, kurių Lietuvoje yra daugiau kaip 15. Jie itin įdomūs vaikams, dažname parke vyksta įvairios edukacijos, yra galimybė pašerti gyvūnus ir pan.” – pasakojo A. Chšanauskaitė.

Kauno apskrityje yra šie gyvūnų parkai: „Šilėngirės slėnis” (Birštonas), „Gyvas kalnas” (Kaišiadorių r.), „Myliu kaimą“ (Kaišiadorių r.), „Jonavos alpakos” (Jonavos r.).

Žemėlapį keliaujantiems su vaikais rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA