Neįtikėtinas aplaidumas: gyvūną įkaitusiame automobilyje paliko daugiau nei valandai | Kas vyksta Kaune

Neįtikėtinas aplaidumas: gyvūną įkaitusiame automobilyje paliko daugiau nei valandai

„Kas vyksta Kaune“ „Facebook“ grupės „Kur stovi policija Kaune“ nario Š. Ramoškos nuotr.

Internautai pasidalijo kadrais su automobiliu, kuriame paliktas bejėgis šuo. Anot nuotraukomis pasidalijusio Šarūno, šuo smarkiai lekavo, bėgo seilės. Gyvūną pastebėjęs neabejingas kaunietis po valandos sulaukė šeimininko ir paaiškino apie galimas tokio elgesio grėsmes.

„Ką su tokiais besmegeniais daryti? Sėdi vargšas jau kokį pusvalandį pirtyje ne savo noru, seilės bėga, lekuoja. Alio homo primitivo“, – „Kur stovi policija Kaune“ „Facebook“ grupėje rašė Šarūnas Ramoška.

Komentaruose pasipylė patarimų ir pasipiktinimo lavina, vieni sakė greičiau daužti automobilio langą ir gelbėti gyvūną, kiti patarė kviesti policijos pareigūnus ar pranešti prekybos centro informacijai, jei automobilis stovi šalia, kad savininkas kuo skubiau grįžtų prie automobilio. Dalis komentuojančių nesuprato problemos rimtumo ir ragino nesikabinėti prie ramiai sėdinčio keturkojo.

„Jeigu prie prekybos centro, tai kad per informaciją pakviestų automobilio savininką, arba 112 kad susisiektų“, – rašė Evelina.

„Žiauru, kaip žmonėms toks tuščias turi būti protas tokiu laiku pastatyti mašiną su tokiu tarpeliu ant saulės ir išvaryt kažkur, nesuvokiama vaikus palikt, tai įsivaizduokit gyvūnas irgi gyvybė ne žaislas, bet panašu žmogui jie kaip koks žaisliukas sulūš – įsigys nauja“, – apmaudą liejo Eigilė.

„Išbelsčiau langą ir nesukčiau galvos“, – tikino Ovidijus.

„Langas pravertas, gal atidaryti pilnai, kad iššoktų ir galėtų apšvarint mašiną? Parduotuvėse negalima su šunimis, tai ir paliko, langą kažkiek paliko praverta“, – tykančios grėsmės neįžvelgė Armandas.

Po kurio laiko komentaruose įrašo autorius pranešė, kad savininkas grįžo ir išklausė laukusiojo patarimų apie tai, jog gyvūno karštame automobilyje palikti nedera.

„Šeimininkai atsirado, sveikinam biglį, pirtininkų čempioną, kantriai prie +50 valandą laiko pralaukus savo seimininkų“, – sarkastiškai rašė Šarūnas.

Pavojus gali kilti vos po 5 minučių

JAV atlikti tyrimai rodo, kad lauke esant 30 laipsnių oro temperatūrai, automobilio vidaus temperatūra per pusvalandį gali pasiekti net +46 °C. Specialistai įspėja, kad esant dideliems karščiams, keturkojų gyvūnų automobilyje nederėtų palikti nei 5 minutėms. Šiek tiek praverti automobilio langai skirtumo jokio nedaro.

Temperatūra automobilyje kyla žaibiškai ir šuo pradeda tankiau lekuoti, taip bandydamas apsisaugoti nuo perkaitimo. Ties tam tikra temperatūros riba centrinė nervų sistema nebesugeba savęs apsaugoti ir šuo gali pasijausti labai blogai arba net nugaišti.

Jeigu per karščius pamatėte automobilyje paliktą gyvūną, nedelsdami bandykite surasti jo savininką, o jei to padaryti nepavyks, kreipkitės į bendrąjį pagalbos numerį 112 ir kvieskite policiją, kad gyvūnui būtų suteikta reikiama pagalba.

Pagal LR ANK 346 str. 16 d. žiaurus elgesys su gyvūnu, gyvūno kankinimas užtraukia baudą nuo vieno šimto penkiasdešimt iki dviejų tūkstančių eurų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA