Šilainių kiemai vėl skęsta šiukšlių kalnuose: Kaunas ne tvarkosi, o šiukšlinasi? | Kas vyksta Kaune

Šilainių kiemai vėl skęsta šiukšlių kalnuose: Kaunas ne tvarkosi, o šiukšlinasi?

E. Šmito nuotr. / „Kas vyksta Kaune“ montažas

Šilainiai nepaliauja prašyti pagalbos, dėl perpildytų šiukšlių konteinerių ir kiemuose besiplaikstančių šiukšlių. Panašu, kad problema vyrauja ne viename kieme, tačiau šiukšlių konteinerių tuštinimo dažnis nepadidėjo.

„Šilainiai, Baltijos g. 100. Trečia diena skęsta konteineris“, – pirmaisiais kadrais pasidalijo šilainiškis Evaldas Šmitas. Nors pastebėjus, kad šiukšlių konteineriai minėtu adresu tuštinami ketvirtadieniais, vyras patikino, kad problema šilainių kiemuose vyrauja nepriklausomai nuo savaitės dienos.

„Štai kaip dirba „Kauno švara“ jau penktadienis. Daugėja šiukšlių. Nuėjus prie sekančio konteinerio, prašau, dar gražiau“, – dar daugiau kadrų pasidalijo kaunietis penktadienį, kai minėtame kieme šiukšlių konteineriai turėjo būti jau ištuštinti.

Anot vyro, tai ne konkretaus kiemo problema, o didžiosios dalies šilainių mikrorajono, o vaizdų yra užfiksuotų ir Vilijampolėje. Kauniečio teigimu, net ir numatytu laiku, kaip skelbiama „Kauno švaros“ atliekų tuštinimo grafike, šiukšliavežis net nebuvo atvykęs.

„Taigi kur Kaunas tvarkosi?? Nusprendžiau vedžiodamas šuniuką pafotkinti, kaip Kauno švara darbuojasi. Gal uždedam ženklus kaunas šiukslinasi? Kaip manote? Dėl Baltijos g. 100, turėjo atvažiuot ketvirtadienį, bet taip mašina ir neatvyko… Komunalinių atliekų mašina atvažiuoja kiekvieną dieną iš pačio ryto. Vilijampolė irgi skęsta nuo šiukšlių“, – teigė jis.

Šilainiai skęsta šiukšlėse / Skaitytojo nuotr.

Vyras pastebi, kad raginimai rūšiuoti antrines atliekas nėra efektyvus, nes gyventojai net neturi galimybės išmesti tų šiukšlių kaip priklauso, nes konteineriai visada pilni ir ištuštinami itin retais atvejais.

„Tiesiog baisu, vejas nešioja tą plastiką, maišelius, pakuotes – baisu. Kam mes rūšiuojam tada? Reikia mesti į bendrus konteinerius, kurie tušti būna“, – nusivylimo neslėpė E. Šmitas.

Prireikus, „Kauno švara“ konteinerius tuštins dažniau

Situaciją pakomentavo „Kauno švaros“ viešųjų ryšių specialistas Jonas Tumpa.

Baltijos g. 100 antrinės atliekos (stiklas, plastikas ir metalas bei popierius ir kartonas) tuštinamos„ bent 2 kartus per savaitę. Pagal grafiką, šiuos konteinerius „Kauno švara“ darbininkai tuština pirmadienį ir penktadienį. Įprastai tokio konteinerio tuštinimo dažnio visada užtenka – konteineris praktiškai niekada nebūna perpildytas ir gyventojams nereikia palikinėti atliekų šalia konteinerio. Visgi, šį kartą į plastikui ir metalui skirtą konteinerį buvo sumesti dideli šiam konteineriui nepritaikyti kartono atliekų kiekiai, todėl konteineris galimai užsigrūdo ir atliekos negalėjo pakliūti į pusiau požeminio konteinerio dugną“, – teigė J. Tumpa.

„Jeigu gyventojai pastebėjo, kad antrinėms žaliavoms skirtas konteineris užsipildė, o mūsų darbininkai jo vis dar neužtuštino – jie apie tai gali informuoti mūsų specialistus, skambindami (8-37) 38 69 49 arba parašydami į antrines@svara.lt.

Atsižvelgdami į gyventojų pastebėjimus, mūsų darbuotojai atsiųs šiukšliavežį ir papildomu reisu ištuštins perpildytą konteinerį. Jeigu ši situacija pasikartos, antrinių žaliavų konteinerių tuštinimo dažnį padidinsime“, – patikino jis.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA