Uždaromas Kadagių slėnio pažintinis takas | Kas vyksta Kaune

Uždaromas Kadagių slėnio pažintinis takas

Pasakiško grožio Kadagių slėnis./ R. Tenio nuotr.

Birželio 7 d. lankytojams užsivers pamėgtas Arlaviškių botaninio draustinio (Kadagių slėnio) pažintinis takas.

Kaip informuoja Kauno marių regioninio parko direkcija, dėl tako avarinės būklės lankytis jame tapo nesaugu, todėl priimtas sprendimas taką uždaryti iki tol, kol avarinė būklė bus stabilizuota arba atsiras galimybė taką remontuoti, tad kada jis vėl bus atvertas – negalima pasakyti.

Kadagių slėnis – išskirtinis Arlaviškių botaninio draustinio akcentas. Tai viena žinomiausių ir lankomiausių vietų Kauno marių regioniniame parke. Čia 2010 metais įrengtas lentinis takas, pritaikytas neįgaliesiems, kasmet sulaukia tūkstančių lankytojų. 2016 metais takas buvo išrinktas gražiausiu Lietuvoje. Draustinis yra išskirtas ir kaip svarbaus Europos mastu saugomo ekologinio tinklo „Natura 2000“ teritorija. Vietovė pasižymi ne tik išskirtiniu kraštovaizdžiu, bet ir retų augalų buveinėmis.

Kadagių slėnis./ R. Tenio nuotr.

Paskutiniais metais itin pablogėjus tako lentinės dalies fizinei būklei ir neturint pakankamai finansinių išteklių, direkcija stengėsi remontuoti taką dalimis, inicijavo vardinių lentų įsigijimo akciją, platino paramos magnetukus ir savanoriškus lankytojų bilietus, už kuriuos surinktos lėšos buvo skiriamos takui remontuoti.

Tačiau ne visi lankytojai nori prisidėti prie tako priežiūros įsigyjant bilietą, tad priemonės yra nepakankamos ir laikinos. „Tikėjomės, kad pavyks palaikyti tako būklę iki tol, kol pavyks gauti finansavimą viso tako atnaujinimui. Nuolat sulaukiame lankytojų nusiskundimų. Nors prie tako jau seniai kabo apie tako avarinę būklę informuojantis plakatas, raginantis būti atidiems, deja, be incidentų neapsieinama. Tad tenka taką uždaryti dėl pačių lankytojų saugumo“, – informavo Kauno marių regioninio parko direkcija.

Arlaviškių botaninio draustinio (Kadagių slėnio) pažintinis takas/ R. Tenio nuotr.

„Atsiprašome už nepatogumus. Rekomenduojame aplankyti kitus pažintinius Kauno marių regioninio parko ir jam priskirtų draustinių takus: Pakalniškių, Žiegždrių, Rumšiškių, Pažaislio, Jiesios kraštovaizdžio draustinio, Kamšos botaninio-zoologinio draustinio ir kt. Kartu nepamirškite įsigyti vienkartinio lankytojo bilieto, nes už juos surinkti pinigai tiesiogiai grįžta į parko teritoriją prasmingais darbais – taip galime užtikrinti lankytinų objektų infrastruktūros priežiūrą. Bilietą įsigyti galima ir siunčiant SMS numeriu 1860, įrašius tekstą KMRP“, – skelbia Kauno marių regioninio parko direkcija.

Daugiau informacijos apie lankytojų bilietą čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA