Vasariška savaitės pradžia: plūstelės maloni šiluma – įdienojus net iki 23 laipsnių | Kas vyksta Kaune

Vasariška savaitės pradžia: plūstelės maloni šiluma – įdienojus net iki 23 laipsnių

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Šiandien Lietuvos orus lems anticiklono vakarinė – šiltoji dalis. Su smarkokais pietiniais oro masių pernašos srautais į mūsų regioną plūstelės ilgai laukta šiluma. Įdienojus termometrai pavėsyje rodys nuo 18–20 laipsnių šilumos rytiniame šalies pakraštyje iki 21–23 laipsnių vakariniuose rajonuose. Diena bus saulėta ir sausa. Vasarišką idiliją drums tik stiprokas pietryčių vėjas.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, panašios orų sąlygos išliks ir antradienį. Tiek naktį, tiek dieną dangus beveik visur bus giedras. Aišku, nelis. Pietryčių vėjas naktį šiek tiek aprims, dieną vėl įsibėgės iki 9–14 m/s, kai kur pavieniai gūsiai gali siekti 15 m/s.

Naktis bus šilta: temperatūra nekris žemiau 7–12 laipsnių. Dieną oras Aukštaitijoje ir Dzūkijoje sušils iki 19–21, Suvalkijoje, Vidurio Lietuvoje ir Žemaitijoje iki 21–23 laipsnių šilumos, o pajūryje vietomis sieks net 24 laipsnius, tik Kuršių nerijoje bus vėsiau.

Trečiadienio naktį didesnių orų permainų dar neprognozuojama: naktis išliks žvaigždėta ir sausa. Apysmarkis vėjas tebepūs iš pietryčių. Temperatūra paryčiu vėl pažemės iki 7–12 laipsnių šilumos.

Dieną prie mūsų krašto iš pietryčių artės nedidelis žemo slėgio sūkuriukas. Pūs gana stiprus pietryčių, rytų vėjas, popietę kai kur galimi gūsiai iki 15 m/s. Šiauriniuose ir vakariniuose rajonuose diena išliks gana saulėta ir sausa, o temperatūra čia bus visai vasariška, 22–25 laipsniai šilumos.

Pietrytinėje šalies pusėje daugės debesų, tačiau iki vakaro lietaus, bent jau žymesnio, dar nenumatoma. Dėl tirštėjančių debesų ir vėjo temperatūra čia bus kiek žemesnė – apie 20 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienį minėtas nedidelis ciklonas turėtų keliauti per mūsų kraštą, vėl į daugelį rajonų atnešdamas gana sodrų lietų, kai kur su perkūnija. Naktį gausiausiai lyti turėtų šalies pietryčiuose, dieną – visoje pietų ir pietvakarių Lietuvoje. Vėjas naktį, pasitikdamas cikloną, kaitalios kryptį ir bus nelabai stiprus.

Dieną jis vėl pakryps iš pietryčių ir įsismarkaus, daug kur jo gūsiai sieks 15–20 m/s. Debesuotą naktį laikysis apie 7–12 laipsnių šilumos, tačiau darganotą ir vėjuotą dieną pajusime stiprų atvėsimą: aukščiausia temperatūra sieks tik 13–18 laipsnių.

Penktadienį Lietuva išliks žemo slėgio sūkurio veikimo zonoje. Tiek naktį, tiek dieną daug kur palis, vyraus trumpi lietūs. Vėjas naktį dar pūs iš rytų, pietryčių, bus apysmarkis, dieną vyraus jau pietinių krypčių, vidutinio stiprumo. Temperatūra naktį nukris iki 5–10 laipsnių šilumos, dieną oras turėtų sušilti iki 14–19 laipsnių.

Savaitgalį numatomi vidutiniškai šilti orai. Šeštadienio naktį lietus prognozuojamas dar daugelyje vietovių, dieną – daugiausia rytinėje šalies pusėje. Sekmadienį orai turėtų pagerėti, tačiau, atrodo, vėl tik trumpam.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA