A. Bilotaitė: socialiniuose tinkluose irgi turi galioti įstatymai | Kas vyksta Kaune

A. Bilotaitė: socialiniuose tinkluose irgi turi galioti įstatymai

ELTA 2021/03/23 21:59
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Vidaus reikalų ministrės Agnės Bilotaitės teigimu, socialiniuose tinkluose vykstantys prieš visuomenę ir nacionalinį saugumą nukreipti veiksmai turėtų būti kontroliuojami prevenciškai – virtualaus pareigūno.

„Prieš startuojant tokiam naujam instrumentui, turi būti paruošti žmonės, sugebantys atskirti, kas yra nuomonė, ir kas yra teisės aktų pažeidimas. Kai yra prieštaraujama viešajai rimčiai, neapykantos kurstymas arba skleidžiama dezinformacija. Aš suprantu, kad tą reikia labai aiškiai sudėlioti, turi būti labai aiškūs kriterijai ir gebėjimai tai atlikti“, – antradienį LRT radijui sakė vidaus reikalų ministrė A. Bilotaitė.

Elektroninę erdvę artimiausiu metu turėtų pradėti stebėti virtualusis policijos pareigūnas, kuris įspės neapykantą socialiniuose tinkluose kurstančius autorius. Tačiau neapykantos kurstymas internetinėje erdvėje vis dar kelia daug diskusijų dėl asmenų, kurie bando apsimesti pareigūnais.

Ministrės nuomone, teisės aktų pažeidimai socialiniuose tinkluose ar kažkokioje kitoje erdvėje yra toks pat nusikaltimas, kaip ir viešojoje erdvėje.

„Mes negalime toleruoti ir palikti tokios erdvės lyg tai būtų laukiniai Vakarai, kur galima daryti ką nori ir kaip nori. Manau, kad toks instrumentas, kuris, tarkime, Estijoje veikia penkerius metus ir veikia sėkmingai, pirmiausia turėtų atlikti prevencinę funkciją, t.y. įspėti asmenis, kurie reiškia ne savo nuomonę ar ne savo poziciją,“ – tvirtino A. Bilotaitė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA