Nuo COVID-19 pasiskiepijęs S. Skvernelis: tikrai verta, net klausimų nekyla | Kas vyksta Kaune

Nuo COVID-19 pasiskiepijęs S. Skvernelis: tikrai verta, net klausimų nekyla papildyta

DELFI, BNS 2021/03/10 11:36
DELFI nuotr.

Ekspremjeras Saulius Skvernelis jau pasiskiepijo nuo koronaviruso, nes yra įtrauktas į prioritetinių asmenų grupę. Pats politikas sako, kad po skiepo jautėsi gerai ir teigia, kad vakcinuoti dabar reikėtų ir Seimo bei Vyriausybės narius.

„Aš esu paskiepytas, bet niekam nelinkiu būti toje prioritetinėje eilėje, kurioje aš esu. Tikrai verta, net klausimų nekyla. Ypatingai verta tai padaryti tiems, kurie turi ar turėjo rimtų problemų su atitinkamomis ligomis. Aš nejaučiu jokių neigiamų simptomų“, – trečiadienį pirmojo Seimo pavasario sesijos plenarinio posėdžio metu žurnalistams sakė S. Skvernelis.

Buvęs premjeras buvo paskiepytas bendrovių „Pfizer“ ir „BioNTech“ vakcina.

S. Skvernelio nuomone, dabar galėtų būti paskiepyti ir Seimo bei Vyriausybės nariai.

„Visi suprantame, kad yra tas noras Seimą įstumti į nuotolinį darbą labai akivaizdus – yra trapi dauguma, jautrūs įstatymų projektai gali pasirodyti ir darbas ne plenariniame posėdyje apsunkina diskusijas, argumentų išsakymą ir bendradarbiavimą tarp frakcijų. Dėl to matyt Seimo pirmininkei ir valdybai reikėtų parodyti iniciatyvą – aš manau, kad tam pritartų ir pozicijos frakcijos: reikėtų paskiepyti Seimo narius ir klausimą uždaryti šiame etape“, – savo poziciją paaiškino parlamentaras.

Pasak S. Skvernelio, tai padėtų sutaupyti ir testavimui skiriamų lėšų, o dalis politikų, taip pat pažymėjo jis, jau turi imunitetą.

„Tas testavimas, kuris prieš kiekvieną posėdį atliekamas, kainuoja mokesčių mokėtojams – jei susirenka pusė Seimo narių testuotis, tai apie 6 tūkst. eurų. Tai pinigai yra mėtomi ten, kur nereikėtų mėtyti“, – teigė S. Skvernelis.

Papildyta 12.08 val.

Ragina palaukti

Tiek Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, tiek premjerė Ingrida Šimonytė politikus ragino palaukti, kol bus paskiepyti rizikos grupės žmonės, o nuotoliniu darbu rodyti pavyzdį kitoms institucijoms.

„Dėl Seimo narių skiepijimo, manyčiau, kad dar daug pažeidžiamų grupių asmenų, kurie laukia skiepo ir mes turėtume žiūrėti į bendrą paveikslą ir neskubėti aplenkti tų, kuriems šiuo metu skiepo reikia labiau“, – sakė V. Čmilytė-Nielsen.

„Sausį pradėjome nuotolinį darną, parodėme, kad tai įmanoma, įvertinus, kad daugelis institucijų dirba nuotoliniu būdu, Seimas galėtų būti ta institucija, kuri rodo pavyzdį, kad nuotoliniu darbu dirbti įmanoma“, – teigė parlamento vadovė.

Premjerė I. Šimonytė teigė, kad „ne taip daug liko laukti, kada bus galima didesniu mastu vakcinaciją pasiūlyti visai visuomenei“, nes šiuo metu skiepijamos rizikos grupės, vyresnio amžiaus, lėtinių ligų turintys žmonės.

„Pradžioj tikrai nuolankiai siūlau pasiekti geresnių rezultatų tose grupėse, kur didžiausia rizika“, – sakė premjerė.

Statistikos departamento duomenimis, šiuo metu šalyje pirmąja doze paskiepyti 228 tūkst. 626 žmonės, abiem dozėmis – 88 tūkst. 247 asmenys.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA