Tradicijos tęsiamos – kauniečiai kviečiami dovanoti nenaudojamus dviračius | Kas vyksta Kaune

Tradicijos tęsiamos – kauniečiai kviečiami dovanoti nenaudojamus dviračius

Kaunas pasitinka atėjusį pavasarį ir prasidedantį dar vieną dviračių sezoną su geromis iniciatyvomis – ketvirtus metus iš eilės organizuojama akcija “Nauja dviračio šeima”. Projekto autoriai UAB „Kautra” ir dviratininkų klubo „Dviratai-Daistatus” organizuojamos akcijos tikslas – surinkti tvarkingus, bet kauniečių nebenaudojamus dviračius ir prikelti antram gyvenimui, atrandant jiems naujas šeimas.

„Skaičiavome, jog sudėjus iki šiol organizuotų trijų akcijų surinktus dviračius, jau perkopėme per 100-tą. Tiek šeimų nudžiuginome su partnerių, ir žinoma, pilietiškų kauniečių pagalba. Smagu, kad žmonės noriai prisideda ir dauguma jų dovanoja tvarkingus ir minimalaus remonto reikalaujančius dviračius. Noriu tikėti, kad ir šiais metais jų surinksime ne mažiau, nei praeitais kartais“, – pranešime žiniasklaidai teigė projekto organizatorės „Kautros“ marketingo vadovas Justinas Vadluga.

“Nauja dviračio šeima” renginys / Organizatorių nuotr.

Kviečia kauniečius prisidėti

Tradiciškai prie akcijos prisideda ir vis gausėjanti miesto dviratininkų bendruomenė. Surinkti dviračiai bus perduoti dviračius taisančioms įmonėms apžiūrai, sutepimui ir smulkiam remontui. Vis tik akcijos organizatoriai kviečia dovanoti techniškai tvarkingus dviračius.

„Labai smagu žinant, kad kažkur Kauno kiemuose padovanotais dviračiais važinėja virš šimto vaikų, kurie gal tokio užsiėmimo neturėtų, jei visi kas galime neprisidėtume prie šios iniciatyvos. Tikrai yra daugiavaikių šeimų kurios norėtų, bet ne visuomet turi galimybes nupirkti dviračius savo vaikams.

O juk dviračiui svarbiausia ne tai, ar jis naujas, bet kad būtų techniškai tvarkingas ir vaikams tinkamo dydžio – net 15 metų senumo dviratis gali lygiai taip pat smagiai važiuoti ir teikti džiaugsmą“, – kalbėjo iniciatyvos partnerių dviratininkų klubo „Dviratai – Daistatus” atstovas Linas Vainius.

“Nauja dviračio šeima” renginys / Organizatorių nuotr.

Įteiks daugiavaikėms šeimoms

Kauniečiai, turintys nenaudojamus dviračius, juos gali pristatyti į dviračių surinkimo punktą Kauno autobusų stoties siuntų terminale. Neturintys sąlygų pristatyti patys, kviečiami kreiptis į siuntų terminalą info@siuntosautobusais.lt, ir paimti jų dovanojamus dviračius Kauno mieste atvyks kurjeris.

Šeimos, kurioms bus dovanojami dviračiai bus atrenkamos bendradarbiaujant su “Kauno socialinių paslaugų centru”.

Organizatoriai dviračius planuoja rinkti iki birželio pradžios, esant galimybei planuojama Kauno autobusų stotyje surengti finalinį renginį, kuriame būtų įteikti dviračiai socialiai remtinoms šeimoms. Jei apribojimai viešiems renginiams išliks, dviračiai bus įteikiami šeimoms asmeniškai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA