Kauno rajonas šiais metais skirs beveik 8 mln. eurų dviračių infrastruktūros projektams | Kas vyksta Kaune

Kauno rajonas šiais metais skirs beveik 8 mln. eurų dviračių infrastruktūros projektams

ELTA / Birutė Mačienė 2021/01/30 10:18
R. Tenio nuotr.

Kauno rajono politikams patvirtinus biudžeto planą, milijonai eurų 2021-aisiais bus skirti ne tik seniems keliams ar pėsčiųjų bei dviračių takams atnaujinti bei naujiems nutiesti, bet ir kitiems infrastruktūros darbams.

Pasak rajono mero patarėjo Edmundo Mališausko, atliktas tyrimas rodo, kad Kauno rajone yra daugiau nei vidutiniškai šalyje kelių su patobulinta danga, ir net trečdalis Kauno regiono dviračių takų įrengta pakaunėje. Šiemet numatyta šioje srityje įgyvendinti projektų dar už pusaštunto milijono eurų.

Vandentvarkos ir nuotekų infrastruktūros plėtrai Kauno rajone suplanuota panaudoti per 2,5 mln. eurų. Bus plečiami tinklai Babtų, Voškonių, Karmėlavos, Juragių, Ilgakiemio, Raudondvario ir kitose gyvenvietėse.

Kauno rajono meras Valerijus Makūnas patvirtino, jog su policija bus įgyvendinamos tęstinės saugumo programos, kurioms irgi ketinama skirti Savivaldybės biudžeto lėšų.

Be dėmesio neliks ir paveldas, ypač bažnytinis. Savivaldybė skirs 70 tūkst. eurų sudegintai Kulautuvos Mergelės Marijos Vardo bažnyčiai atstatyti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA